Supporters / 21 augustus 2014

Toegang supporterscafé en bierverkoop thuiswedstrijden Helmond Sport

Er zijn voorafgaand en tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard wat onduidelijkheden geweest, onder andere met betrekking tot de regels bij het supporterscafé. Met de interne en externe communicatie zijn we enigszins in gebreke gebleven. Dat willen we hierbij rechtzetten en duidelijkheid verschaffen welke veranderingen er ten opzichte van vorig seizoen zijn doorgevoerd.

Voor het nieuwe seizoen zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Voor de wedstrijd is het supporterscafé te bereiken via het plein voor het café (de grote poort zal open zijn) en de openstaande nooddeur aan de zijkant (langs de kassa’s). Vanuit het stadion is het supporterscafé voor de wedstrijd niet bereikbaar.
  • Zodra de wedstrijd begint verzoeken we iedereen het supporterscafé te verlaten en via de gebruikelijke ingangen het stadion binnen te gaan. De grote poort op het plein en de nooddeur worden gesloten.
  • Tijdens de wedstrijd wordt de binnendeur van het supporterscafé naar het stadion geopend. De supporters kunnen tijdens de rust via deze deur naar het supporterscafé.
  • Rond de 75e minuut worden de grote poort op het plein en de nooddeur weer geopend. De poorten om het stadion te verlaten gaan dan ook open.
  • De bierverkoop in het stadion bij de verkooppunten zal vrij zijn tot aan de 75e minuut. Dit betekent dat tijdens de eerste helft, de rust en een groot gedeelte van de tweede helft bier gekocht kan worden. Tot die tijd mag je met bier uit het supporterscafé ook het stadion in.
  • Vanaf de 75e minuut is er alleen bierverkoop in het supporterscafé maar mag men vanuit het café niet meer met bier het stadion in om de wedstrijd te kijken.
  • Het is, net als voorgaande jaren, niet toegestaan om de wedstrijd vanuit de gracht te bekijken. Iedere supporters dient, wanneer er drank of etenswaren is gekocht in de verkooppunten, de wedstrijd te kijken op de tribune.
  • De bierprijzen zijn verhoogd ten opzichte van vorig seizoen. Bier van 0,2 liter kost € 2,- en 0,4 liter kost € 4,- deze prijzen zijn gelijkgesteld aan de prijzen bij PSV, NAC Breda en FC Den Bosch (stadions waar Topevents ook de publiekscatering verzorgt). De prijzen daar zijn € 2,50 voor 0,25 liter en € 5,- voor 0,5 liter.
  • De hoeveelheid koffie zal worden verhoogd, hiervoor zal de afstemming van de koffieautomaten worden aangepast.
  • Het supporterscafé is flink opgeknapt. Het interieur is veranderd, de muren geschilderd, verlichting aangepast en een graffitiwand gemaakt. Tevens is een supportersplein gecreëerd voor het supporterscafé. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Het is organisatorisch niet mogelijk bij beide in- en uitgangen van het supporterscafé kaartcontroles te houden, waardoor we voor bovenstaande optie hebben gekozen (zie eerste vier punten van bovenstaande opsomming).

De verruiming van de verkoop van bier was een grote wens van de supporters en Helmond Sport. In overleg met politie en gemeente hebben we dit kunnen aanpassen. We hopen dit tot in lengte van jaren zo te kunnen houden.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png