Helmond Sport / 26 januari 2017

Voorbeschouwing Achilles ’29 - Helmond Sport

De ploeg van Roy Hendriksen gaat morgenavond in Groesbeek op bezoek bij Achilles ’29. Na de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Oss, staat er voor Helmond Sport morgen dus weer een uitwedstrijd op het programma. “We moeten net als tegen FC Oss weer met 100% scherpte aan de aftrap staan en ze geen geloof geven in een goed resultaat”, zegt Hendriksen.

Laatste plaats
Achilles ’29, onder leiding van oud Helmond Sport trainer Eric Meijers, is momenteel de nummer laatst uit de Jupiler League met vijf punten. Opvallend genoeg werd de enige overwinning van het seizoen behaald tegen Onze Club. Op 19 augustus wonnen de Witzwarten met 1-2 in het Lavans Stadion. Sinds die wedstrijd wist Helmond Sport een sterke reeks neer te zetten in thuiswedstrijden. “Dat we eerder dit seizoen hebben verloren van Achilles’29 leeft binnen de groep. In die wedstrijd hebben we veel kansen gecreëerd, maar uiteindelijk verlies je toch. Dat willen we nu rechtzetten”, aldus Hendriksen. Uit de laatste negen wedstrijden werden nul punten behaald. “Er is bij beide ploegen veel veranderd. Bij Achilles ’29 hebben ze de afgelopen weken door hun handelen, de boel op scherp proberen te zetten. Hun laatste wedstrijd tegen NAC Breda was vrij degelijk.”

Historie tegen Achilles ‘29
De wedstrijd Achilles ’29 - Helmond Sport werd in totaal drie keer gespeeld. Helmond Sport wist hierin twee overwinningen te pakken en Achilles ’29 één. Meest opvallende wedstrijd is de allereerste ontmoeting. In deze wedstrijd eindigde Helmond Sport met negen man, door rode kaarten voor De Regt en Weuts. Uiteindelijk was het Serhat Koc die toch nog de verlossende 2-3 binnen kopte. Vorig seizoen won Helmond Sport nog met 1-2.

Bourdouxhe terug in selectie
Voor het duel van morgen zijn er een aantal wijzigingen in de selectie ten opzichte van de vorige wedstrijd. Stephen Warmolts is voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Oss. Ook Nick de Louw zit niet bij de selectie. Wel keren er twee spelers terug, Jason Bourdouxhe en Furhgill Zeldenrust. Bourdouxhe zat sinds 30 september niet meer bij de selectie door een blessure opgelopen in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.
De volledige selectie ziet er als volgt uit:

1           Ferhat Kaya
2           Robert van Koesveld
3           Ron Janzen
5           Gillian Justiana
6           Steven Edwards
7           Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
9           Robert Braber
10         Marc Höcher
11         Furhgill Zeldenrust
12         Jordy Thomassen
15         Shpend Hasani
16         Maikel Verkoelen
18         Sam Strijbosch
19         Maiky Fecunda
20         Teije ten Den
21         Joris van Gerwen
22         Stijn van Gassel
26         Jeroen Verkennis
37         Yaël Eisden

 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png