Helmond Sport / 20 oktober 2016

Voorbeschouwing De Graafschap - Helmond Sport

Morgenavond gaat Helmond Sport op bezoek in Doetinchem bij De Graafschap. De ploeg van Roy Hendriksen is de tweede periode vorige week goed begonnen met een 2-0 overwinning op FC Volendam. Op de Vijverberg hoopt Helmond Sport dat goede begin een vervolg te geven. “We gaan keihard ons best doen om een goed resultaat te halen”, aldus Roy Hendriksen.

Topploeg in de Jupiler League
De Graafschap kent momenteel een lastige periode in de Jupiler League. De ploeg van Jan Vreman won op 16 september voor het laatst, dat was in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Daarna verloor de ploeg, die vorige seizoen nog actief was in de Eredivisie, achtereenvolgens van NAC Breda, FC Dordrecht en Jong Ajax. Toch zal het morgenavond geen makkelijke wedstrijd worden denkt Hendriksen. “Zij zitten nu even in een ongelukkige situatie, maar ze komen zeker weer bovendrijven. Die selectie heeft zoveel kwaliteit dat ze gewoon in de top vier gaan eindigen. Het zal een lastige avond worden.”

Historie tegen De Graafschap
Op 24 augustus 2012 speelde Helmond Sport een historische wedstrijd op De Vijverberg. Het werd destijds maar liefst 2-5 voor de bezoekers uit Helmond. De grote man aan de kant van Helmond Sport was toen Emrullah Güvenc met een zuivere hattrick. De andere twee doelpunten kwamen van Davy Brouwers. De laatste ontmoeting in Doetinchem, op 1 november 2014, liep minder goed af voor onze club. Toen was de thuisploeg met 5-0 te sterk.

Geen verrassingen
De selectie voor het duel met De Graafschap ziet er nagenoeg hetzelfde uit als tegen FC Volendam. Alleen Seppe Brulmans, Marijn van Heugten en Luuk Veeneman zijn er in Doetinchem ook bij in tegenstelling tot vorige week.

1           Ferhat Kaya
2           Robert van Koesveld
3           Ron Janzen
4           Stephen Warmolts
6           Steven Edwards
7           Giovanni Hiwat
9           Robert Braber
10         Marc Höcher
11         Furhgill Zeldenrust
12         Jordy Thomassen
14         Joey Godee
15         Shpend Hasani
16         Maikel Verkoelen
17         Seppe Brulmans
20         Teije ten Den
21         Joris van Gerwen
22         Stijn van Gassel
25         Marijn van Heugten
26         Jeroen Verkennis
27         Wietse van Lankveld
28         Nick de Louw
29         Luuk Veeneman

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png