Helmond Sport / 19 januari 2017

Voorbeschouwing Helmond Sport - FC Oss

Helmond Sport speelt morgenavond de eerste competitiewedstrijd van 2017 in het eigen Lavans Stadion. De ploeg van Roy Hendriksen kwam voor de winterstop in thuiswedstrijden sterk voor de dag en wil dit in de tweede seizoenshelft voortzetten. “Als we met veel arbeid en passie de wedstrijden ingaan zijn we tot veel in staat”, aldus Hendriksen.

Wisselvallige ploeg
FC Oss is momenteel op een dertiende plaats terug te vinden op de ranglijst van de Jupiler League. Meest opvallende speler aan de zijde van de Ossenaren is Tom Boere. In twintig competitiewedstrijden was de spits al goed voor 23 doelpunten en staat daarmee ruim aan kop in de topscoorderslijst.
“FC Oss is een grillige ploeg waar we rekening mee moeten houden. Ze maken makkelijk hun doelpunten, maar krijgen ook veel tegendoelpunten”, zegt Hendriksen. De ploeg uit Oss is bezig aan een sterke reeks. Zo hebben ze van de laatste zeven wedstrijden maar liefst zes keer gewonnen. “Het is aan ons om als ploeg FC Oss morgen van het scoren af te houden en in het bijzonder Tom Boere.”

Historie tegen FC Oss
In eigen huis doet Helmond Sport het goed tegen FC Oss. Van de laatste tien competitiewedstrijden wist Helmond Sport er zeven te winnen, werd het één keer gelijk en verloor het tweemaal.
De laatste editie tussen beide ploegen in het Lavans Stadion was op 22 april 2016, toen onder leiding van trainer Remond Strijbosch. Onze Club wist in die wedstrijd met een ruime zege van het veld af te stappen. Door doelpunten van Edwards, Justiana, El Allouchi en Van de Sande werd het 4-0.

Verkoelen terug in selectie
In de selectie voor het duel van morgen is er één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. Maikel Verkoelen keert terug van een schorsing.
De volledige selectie ziet er als volgt uit:

1           Ferhat Kaya
2           Robert van Koesveld
3           Ron Janzen
4           Stephen Warmolts
5           Gillian Justiana
6           Steven Edwards
7           Giovanni Hiwat
9           Robert Braber
10         Marc Höcher
12         Jordy Thomassen
15         Shpend Hasani
16         Maikel Verkoelen
18         Sam Strijbosch
19         Maiky Fecunda
20         Teije ten Den
21         Joris van Gerwen
22         Stijn van Gassel
26         Jeroen Verkennis
28         Nick de Louw
37         Yaël Eisden

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png