Helmond Sport / 13 oktober 2016

Voorbeschouwing Helmond Sport - FC Volendam

Morgenavond hervat Helmond Sport om 20.00 uur de competitie met de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De ploeg van Roy Hendriksen is momenteel drie thuiswedstrijden op rij ongeslagen en hoopt deze goede reeks tegen FC Volendam een goed vervolg te kunnen geven. “Morgen gaat de tweede periode van start. We willen een goed begin hierin maken”, aldus Hendriksen.

Sterke tegenstander
FC Volendam bezet momenteel een derde plaats in de Jupiler League en is een ploeg die ieder jaar bovenin meedraait. Een lastige tegenstander, maar Helmond Sport heeft dit seizoen vaker laten zien goed te presteren tegen promotiekandidaten. “FC Volendam heeft voor de interlandperiode een sterke wedstrijd gespeeld tegen NAC Breda. Ze hebben een ploeg waar veel voetballend vermogen en voorin veel snelheid zit. Het zal voor ons een uitdaging worden om ze te bestrijden, maar we zijn er klaar voor”.

Historie FC Volendam
De laatste tien ontmoetingen tussen Helmond Sport en ‘Het andere Oranje’ in Helmond eindigde vijf keer in winst voor de thuisploeg, één keer werd het gelijk en vier maal was de ploeg uit Volendam de sterkste in het Lavans Stadion. Op vrijdag 26 februari, in het seizoen 2009/2010, werd het treffen tussen beide ploegen een waar doelpuntenfestijn. Het publiek werd getrakteerd op maar liefst zeven doelpunten, 5-2 werd het die avond. Al zag het daar destijds lange tijd niet naar uit. Acht minuten voor tijd stonden Helmond Sport en FC Volendam namelijk nog op gelijke hoogte. Maar door doelpunten van Voskamp, Habraken en Lettinga werd het alsnog een klinkende overwinning voor onze club.

Van Koesveld debuteert
Ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Jong FC Utrecht zijn er een aantal wijzigingen in de selectie van Helmond Sport. Zo keert Marc Höcher weer terug en maakt Robert van Koesveld na lang blessureleed zijn debuut in de wedstrijdselectie van Roy Hendriksen. Daartegenover staat het wegvallen van de geblesseerden Gillian Justiana, Jason Bourdouxhe en Seppe Brulmans. De volledige selectie ziet er als volgt uit:

1            Ferhat Kaya
2            Robert van Koesveld
3            Ron Janzen
4            Stephen Warmolts
6            Steven Edwards
7            Giovanni Hiwat
9            Robert Braber
10          Marc Höcher
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
14          Joey Godee
15          Shpend Hasani
16          Maikel Verkoelen
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
26          Jeroen Verkennis
27          Wietse van Lankveld
28          Nick de Louw

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png