Helmond Sport / 27 september 2018

"We hebben wat recht te zetten!"

Morgen komt FC Volendam op bezoek in Helmond. In het eigen SolarUnie Stadion gaat Onze Club proberen de draad op te pakken na nederlagen tegen N.E.C. en Fortuna Sittard.

Knappe comeback
Afgelopen vrijdag werd er met 2-3 verloren van N.E.C. Helmond Sport kwam na een 0-2 achterstand nog knap terug tot 2-2, maar uiteindelijk waren het de Nijmegenaren die aan het langste eind trokken. De ploeg van Robby Alflen liet bij vlagen goed voetbal zien en kreeg voldoende kansen om de eerste overwinning van het seizoen te boeken.

Kort bekeravontuur
De bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard van afgelopen dinsdag werd er één om snel te vergeten. Op eigen veld werd er met 0-5 verloren. In de eerste helft deed de ploeg van Robby Alflen zeker niet onder voor de eredivisionist en waren er voldoende kansen. Toch ging Helmond Sport doelpuntloos de rust in. Na rust leek Helmond Sport volledig de weg kwijt en breidde de Limburgers de score uit naar 0-5.

Door die nederlaag is Helmond Sport snel klaar in strijd om de TOTO KNVB beker. Trainer Robby Alflen reageerde na afloop verbitterd. ‘’We zijn voor het eerst mentaal een beetje aangeslagen. Het was een flinke teleurstelling. In de wedstrijden daarvoor hebben we behoorlijk gespeeld en goede dingen laten zien, nu lieten we elkaar vallen. Dat mag niet gebeuren."

Onderste regionen
Morgen wordt het voor Onze Club een enorm belangrijke wedstrijd, want ook FC Volendam heeft niet de seizoenstart waar ze op gehoopt hadden. Met slechts twee punten uit de eerste zes wedstrijden staat ‘Het andere Oranje’ voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie. Voor zowel Helmond Sport als FC Volendam wordt het morgen een belangrijk duel om aansluiting te vinden bij de middenmoot.

De opdracht van Alflen is dan ook duidelijk. ‘’Morgen moeten we er staan met z’n allen. Er moet wat gaan gebeuren en zeker voor het eigen publiek hebben we iets recht te zetten. Wij leggen onszelf die druk ook zeker op."

Ben jij er morgen bij? Tickets zijn nog altijd verkrijgbaar via www.helmondsport.nl/tickets.