Helmond Sport / 24 september 2018

Voorbeschouwing Helmond Sport - fortuna sittard

Morgen staat voor Helmond Sport de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. In de eerste ronde van de TOTO KNVB beker gaat Onze Club er alles aan doen om er een mooi ouderwets bekeravondje van te maken.

Slechte bekerreeks
De afgelopen twee bekerseizoenen waren absoluut geen succes voor Helmond Sport. Onze Club strandde beide seizoenen al in de eerste ronde. Vorige editie werd er thuis met 1-5 verloren van Cambuur Leeuwaarden en het jaar daarvoor ging Helmond Sport met 3-0 onderuit bij amateurclub Kozakken Boys. Morgen hopen we tegen eredivisionist Fortuna Sittard deze slechte reeks te beëindigen en vertrouwen te kweken voor de competitiewedstrijd van aanstaande vrijdag tegen FC Volendam.

Historie
De wedstrijd tussen Helmond Sport en Fortuna Sittard stond achttien keer eerder op het programma in het SolarUnie stadion. Met vijf overwinningen, acht gelijke spelen en vijf nederlagen zijn de verhoudingen tussen deze twee ploegen volledig in balans. Helmond Sport en Fortuna Sittard troffen elkaar voor het laats in de beker in het seizoen 1998/1999. Destijds ging Helmond Sport in Sittard met 3-0 onderuit.

Selectie Helmond Sport
Helmond Sport werkt zonder de geblesseerde Maiky Fecunda en Steven Edwards naar het duel tegen met Fortuna Sittard toe. Dean Koolhof is nog altijd een vraagteken voor morgen. De aftrap van het bekerduel is om 19.45 uur in het SolarUnie Stadion in Helmond. Tickets zijn nog altijd verkrijgbaar via www.helmondsport.nl/tickets en kosten slechts 5 euro! Ben jij er bij?