Helmond Sport / 23 februari 2017

Voorbeschouwing Helmond Sport  - Jong FC Utrecht

Morgenavond komt Jong FC Utrecht voor de eerste keer in de historie in competitieverband op bezoek in het Lavans Stadion. De ploeg van Roy Hendriksen heeft al vier wedstrijden niet meer gewonnen en daar moet verandering in komen. “We moeten meedogenlozer worden”, aldus Hendriksen.

Progressie geboekt
Jong FC Utrecht speelt dit seizoen voor het eerst in de Jupiler League en staat op een achttiende plaats. “Ze hebben even moeten wennen aan het niveau, maar het speelse is er nu af en ze hebben progressie geboekt”, gaat Hendriksen verder. “Het is altijd lastig tegen beloftenploegen omdat je nooit precies weet met welke spelers ze komen.”

Moeilijke periode
Helmond Sport zit momenteel in een moeilijke periode. “We hebben het vanaf de wedstrijd tegen SC Cambuur tot en met de laatste thuiswedstrijd tegen FC Emmen niet goed gedaan”, zegt Hendriksen. “In veertien dagen tijd hebben we vier keer verloren. We hebben onszelf en iedereen die Helmond Sport een warm hart toedraagt tekort gedaan. We hebben de afgelopen week hard getraind. Nu moet het er tijdens de wedstrijd nog uitkomen.”

Braber en Edwards geschorst
Maikel Verkoelen en Jeroen Verkennis zijn beide hersteld van een blessure en keren terug in de wedstrijdselectie van Helmond Sport. Hasani, Braber en Edwards ontbreken tegen Jong FC Utrecht. Braber en Edwards liepen afgelopen vrijdag tegen FC Emmen tegen hun vijfde gele kaart aan en zijn geschorst.
De volledige selectie ziet er als volgt uit:

1            Ferhat Kaya
2            Robert van Koesveld 
3            Ron Janzen
4            Stephen Warmolts
5            Gillian Justiana
7            Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
10          Marc Höcher
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
14          Max de Boom
16          Maikel Verkoelen
18          Sam Strijbosch
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
26          Jeroen Verkennis
28          Nick de Louw
37          Yaël Eisden

 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png