Helmond Sport / 27 april 2018

Voorbeschouwing Helmond Sport - RKC Waalwijk

Morgen staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Helmond Sport neemt het in eigen stadion op tegen RKC Waalwijk. “We willen het seizoen op een positieve manier afronden”, aldus Roy Hendriksen.

Afscheidswedstrijd
Voor Robert Braber is dit zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. De middenvelder gaat volgend seizoen verder als teammanager bij RKC Waalwijk. De 35-jarige Braber speelde zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal voor Helmond Sport en sluit daar ook zijn carrière af. In totaal speelde de Rotterdammer 130 wedstrijden voor Onze Club en daarin wist hij twintig keer het net te vinden. Na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk wordt ook van de andere spelers die vertrekken afscheid genomen, evenals van hoofdtrainer Roy Hendriksen.

Ontwikkeling
Voor trainer Roy Hendriksen is de wedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn laatste wedstrijd als hoofdcoach van Helmond Sport. Een periode met zware, maar ook mooie momenten. Vorig seizoen werden de Play-Offs nog bereikt, dit seizoen vallen de prestaties helaas tegen. Toch wil Hendriksen vooral terugkijken op de positieve ontwikkelingen. “Het is mooi om te zien dat bepaalde spelers zichtbare stappen hebben gemaakt. Jordy Thomassen heeft een transfer naar De Graafschap afgedwongen en bijvoorbeeld Stijn van Gassel en Bram Zwanen hebben zich ontpopt tot basisspelers.”

Hendriksen blikt ook terug op zijn persoonlijke ontwikkeling. “Ik ben blij met de kans die Helmond Sport mij heeft gegeven als hoofdtrainer. Het was een leerzame periode met ups-and-downs, waar ik uiteindelijk positief op terugkijk.“

Mooie afsluiter
Sportief gezien staat er zaterdag weinig meer op het spel. Helmond Sport staat op een negentiende plaats en RKC Waalwijk vinden we één plaats hoger terug. Toch willen Roy Hendriksen en zijn mannen het seizoen op een mooie manier afsluiten. “We willen de supporters iets teruggeven voor hun steun gedurende het hele seizoen. Ook is het belangrijk om de jongens die volgend seizoen niet meer bij Helmond Sport spelen een mooi afscheid te bieden”, besluit Hendriksen.

Selectie Helmond Sport
De volledige selectie voor het duel met RKC Waalwijk is als volgt:

1.    Stijn van Gassel
2.    Robert van Koesveld
4.    Stephen Warmolts
7.    Giovanni Hiwat
8.    Jason Bourdouxhe
9.    Arne Naudts
10. Robert Braber
12. Jordy Thomassen
15. Dylan de Braal
16. Maikel Verkoelen
19. Maiky Fecunda
22. Jamie Watt
25. Marijn van Heugten
27. Wietse van Lankveld
28. Nick de Louw
30. Stefan Tielemans
32. Bram Zwanen
36. Charlton Vicento

 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png