Helmond Sport / 16 november 2018

Voorbeschouwing Helmond Sport - RKC Waalwijk

Morgen staat voor Helmond Sport om 19.45 uur de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. In het eigen SolarUnie Stadion gaat Helmond Sport met de support van onze eigen supporters voor de eerste overwinning van dit seizoen.

Kansloze nederlaag
Afgelopen vrijdag werd er met 3-0 verloren op bezoek bij Roda JC. Helmond Sport ging rusten met een 1-0 achterstand, na de onderbreking breidde Roda JC de voorsprong uit naar 3-0. De ploeg van Robby Alflen kreeg gedurende de wedstrijd een aantal kansen, maar uiteindelijk bleken de Limburgers toch een maatje te groot.

Slechte reeks
RKC bezet op dit moment de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Waalwijkers behaalde tot zover elf punten uit dertien wedstrijden en heeft daarmee vijf punten meer dan Helmond Sport. Na de knappe bekerstunt tegen de lijstaanvoerder van de Eredivisie, PSV, verloor RKC de twee daaropvolgende competitiewedstrijden. Zo werd er ook afgelopen vrijdag tegen de beloften van PSV verloren met 3-5.

Historie
Helmond Sport en RKC stonden in competitieverband elf keer eerder tegenover elkaar. Daarvan wist Helmond Sport vier wedstrijden te winnen, werd er drie maal gelijkgespeeld en ging vier keer de overwinning naar de bezoekers. In eigen huis won Helmond Sport voor het laatst in competitieverband van RKC tijdens het seizoen 2015/2016. Door een doelpunt van Charlton Vicento bleven de drie punten in Helmond: 1-0. Vorig seizoen werd er op de laatste speeldag met 2-2 gelijkgespeeld tegen RKC. Robert Braber en Arne Naudts waren toen de doelpuntenmakers .

Kidsday bij Helmond Sport!
Wil jij Helmond Sport aanmoedigen tegen RKC? Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen voor slechts €2,50 naar deze wedstrijd! Voor meer informatie en tickets, ga dan naar  www.helmondsport.nl/kidsday en bestel eenvoudig je ticket online vanuit huis.