Helmond Sport / 04 februari 2017

Voorbeschouwing Helmond Sport - SC Telstar

Na de nederlaag tegen het sterke SC Cambuur kan Helmond Sport zich snel weer revancheren. Morgenavond speelt de ploeg van Roy Hendriksen een thuiswedstrijd in het Lavans Stadion tegen SC Telstar.

Extra gebrand
Afgelopen vrijdag wist SC Telstar de eerste overwinning van 2017 binnen te slepen, ‘De Witte Leeuwen’ waren thuis met 3-1 te sterk voor FC Oss. Dankzij deze overwinning is de ploeg van trainer Michel Vonk terug te vinden op een 15e plaats Jupiler League.
Met twee uitoverwinningen dit seizoen heeft SC Telstar het buiten Velsen-Zuid erg lastig. De laatste uitoverwinning in de competitie dateert van 16 september 2016, toen werd er met 1-2 gewonnen van Achilles ’29.
Van onderschatting mag zeker geen sprake zijn, want Onze Club verloor eerder dit seizoen de uitwedstrijd in het Rabobank Ijmond Stadion met 4-2. Helmond Sport is dus extra gebrand op een goed resultaat.

Historie tegen SC Telstar
Helmond Sport is bezig aan een goede thuisreeks tegen SC Telstar. Van de laatste tien ontmoetingen in Helmond won Onze Club er zeven, werd er twee keer gelijk gespeeld en won SC Telstar er slechts één. Vorig seizoen wist Helmond Sport met 4-1 te winnen in het Lavans Stadion door doelpunten van Cortie, El Allouchi, Visser en Schilders.

Justiana ontbreekt
Gillian Justiana pakte afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor morgen geschorst voor de wedstrijd tegen SC Telstar. Voor hem in de plaats komt Nick de Louw weer bij de selectie. Verder zijn er geen wijzigingen in de selectie. Bekijk hieronder de volledige selectie voor het duel:

1            Ferhat Kaya
2            Robert van Koesveld 
3            Ron Janzen
4            Stephen Warmolts
6            Steven Edwards
7            Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
9            Robert Braber
10          Marc Höcher
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
14          Max de Boom
16          Maikel Verkoelen
18          Sam Strijbosch
19          Maiky Fecunda
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
26          Jeroen Verkennis
28          Nick de Louw
37          Yaël Eisden

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png