Helmond Sport / 29 november 2018

VOORBESCHOUWING HELMOND SPORT – Sparta Rotterdam

Morgen speelt Helmond Sport alweer de op één na laatste thuiswedstrijd in het SolarUnie Stadion van 2018. In deze wedstrijd neemt Onze Club het op tegen Sparta Rotterdam. De aanvangstijd van de wedstrijd is om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten.

Derbynederlaag tegen FC Eindhoven
Afgelopen vrijdag speelde de ploeg van Robby Alflen de derby tegen FC Eindhoven. Helmond Sport opende de score uit een verre ingooi van Ron Janzen, die werd doorgekopt door  Muzaqi, en uiteindelijk door Van der Gaag kon worden afgerond, 0-1. Nog voor rust zorgde FC Eindhoven voor de gelijkmaker via doelpuntenmaker Van den Boomen. De wedstrijd leek lang af te steven op een gelijkspel, maar in de 86e minuut zorgde Lopes toch voor de 2-1. “Organisatorisch stond het goed, we speelden volwassener en beter dan de wedstrijden hiervoor. Individueel waren er alleen te veel spelers die hun niveau niet haalden. We hadden zelf nog een aantal kansen en wanneer je zelf de 1-2 maakt ga je met de zege aan de haal, nu krijg je hem in de laatste minuten tegen, dat is balen”, aldus trainer Robby Alflen.

Historie tegen Sparta Rotterdam
Helmond Sport ontving de Spartanen in competitieverband elf keer eerder in het SolarUnie Stadion van Onze club. Van de elf wedstrijden wist Helmond Sport drie keer de volle winst te pakken, werden de punten vijf keer verdeeld en ging de winst eveneens drie keer naar Sparta Rotterdam. Volgens trainer Robby Alflen is Sparta Rotterdam morgen de favoriet. “Sparta Rotterdam is zwaar favoriet. Ze hebben veel jongens met ervaring, kunnen spelen op resultaat en ze hebben een spits die veel scoort. Toch heb ik – hoe gek het ook klinkt- vertrouwen in een resultaat. Ik zie vooruitgang tijdens trainingen, het is alleen jammer dat wij onszelf nog niet hebben beloond met een overwinning.”

De vorige editie tegen Sparta Rotterdam eindigde in een 1-1 stand. Op 8 april 2016 wist Helmond Sport het kampioensfeest van Sparta Rotterdam uit te stellen dankzij het gelijkspel. De aftrap van morgen is om 20.00 uur in ons eigen SolarUnie Stadion. Tickets zijn nog altijd verkrijgbaar via www.helmondsport.nl/tickets