Helmond Sport / 04 februari 2018

Voorbeschouwing Jong Ajax - Helmond Sport

Morgen speelt Onze Club de uitwedstrijd op De Toekomst tegen Jong Ajax. Helmond Sport hoopt tegen de Amsterdammers de nare smaak van de 1-2 nederlaag tegen Almere City FC weg te spoelen. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt.

Zuur verlies
Na de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen FC Volendam leek Helmond Sport vorige week tegen Almere City FC lange tijd op weg naar een goed resultaat. De ploeg van Roy Hendriksen kwam door Giovanni Hiwat op een knappe 1-0 voorsprong. Helaas viel de gelijkmaker niet veel later. Uiteindelijk leek het lange tijd bij 1-1 te blijven, totdat de bal diep in blessuretijd voor de voeten kwam van Calvin Mac-Intosch. Hij bepaalde met een schot van dichtbij de eindstand op 1-2.

Historie tegen Jong Ajax
Helmond Sport en Jong Ajax kwamen elkaar vier keer eerder tegen in Amsterdam. Eén keer won Onze Club, één keer werden de punten gedeeld en de andere twee keer bleven de punten op De Toekomst. De laatste keer dat Onze Club op bezoek ging bij Jong Ajax werd er met 0-2 verloren. Nouri en Clement waren destijds de doelpuntenmakers.

Titelstrijd
Dat het geen eenvoudige wedstrijd gaat worden in Amsterdam lijkt een understatement. De ploeg van Michael Reiziger doet nog volop mee in de titelstrijd en bezet momenteel een tweede plaats in de Jupiler League. De achterstand op koploper N.E.C. Nijmegen bedraagt slechts één punt. Hendriksen en zijn mannen zullen met veel strijd en inzet aan de aftrap moeten verschijnen in Amsterdam om te vechten voor een goed resultaat.

Selectie Helmond Sport
Bij Helmond Sport zit Robert van Koesveld weer bij de selectie, hij keert terug van een blessure. Ook Steven Edwards en Maiky Fecunda keren terug, maar dan van hun schorsing. Ron Janzen (blessure) en Marijn van Heugten (schorsing) zullen niet met de selectie afreizen naar Amsterdam. De volledige selectie van Roy Hendriksen ziet er als volgt uit:

1.            Stijn van Gassel
2             Robert van Koesveld
4.            Stephen Warmolts
6.            Steven Edwards
7.            Giovanni Hiwat
8.            Jason Bourdouxhe
10.          Robert Braber
12.          Jordy Thomassen
15.          Dylan de Braal
17.          Daan Ibrahim
19.          Maiky Fecunda
21.          Joris van Gerwen
22.          Jamie Watt
26.          Jeroen Verkennis
27.          Wietse van Lankveld
28.          Nick de Louw
32.          Bram Zwanen
35.          Giovanni van Beek
36.          Charlton Vicento

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png