Helmond Sport / 04 oktober 2018

"Alles uit onszelf halen om te winnen''

Voor Helmond Sport staat er morgen wederom een uitwedstrijd tegen een beloftenelftal op het programma. De ploeg van Robby Alflen gaat dit keer op bezoek bij Jong AZ. ‘’Tegen dit soort ploegen moeten we gewoon punten pakken, daar moeten we wel keihard voor werken”, aldus trainer Robby Alflen.

Geschrokken
Afgelopen vrijdag speelde Helmond Sport met 2-2 tegen FC Volendam. Alflen was met name geschrokken over de eerste helft van zijn ploeg. ‘’Het leek wel of het geloof eruit was bij de jongens. We hebben al een hele tijd geen wedstrijd meer gewonnen en dat gaat ook in de koppies zitten. De focus en de spirit ontbrak volledig."

Desondanks pakte Helmond Sport de draad na rust weer op. ‘’In de tweede helft was het voetballend ook niet altijd goed, maar er zat tenminste een stukje beleving in. Je komt dan door twee prima doelpunten op voorsprong. Dan is het ontzettend jammer dat je deze zo snel weer uit handen geeft.’’

Vertrouwen
Morgen wil Helmond Sport zich tegen Jong AZ herstellen. Alflen weet wij hij kan verwachten van de Alkmaarders. ‘’Jong AZ is een ploeg die durft te voetballen. Ze spelen veel over de grond en maar weinig lange ballen door de lucht. Daarnaast hebben ze met topscoorder Ferdy Druijf een prima spits in hun ploeg staan. Echter zie ik in de omschakeling kansen voor mijn ploeg."

Doordat de interlandperiode aanbreekt is het nog maar de vraag met wat voor selectie Jong AZ aantreedt. Dat mag volgens Alflen geen excuus zijn. ‘’Ik heb nog steeds vertrouwen met waarmee we bezig zijn en weet dat we een keer een wedstrijd gaan winnen, ongeacht welke tegenstander. De cruciale foutjes moeten eruit, dan ga je punten pakken. Maar dat heeft ook deels met vertrouwen te maken."

Eerste overwinning
Mocht Helmond Sport morgen winnen tegen Jong AZ, dan krijgen we een herhaling van vorig seizoen. Op het trainingscomplex van Jong AZ behaalde Onze Club toentertijd de eerste overwinning van het seizoen door de Alkmaarders met 1-3 te verslaan. Arne Naudts besliste het duel door de derde goal op zijn rekening te nemen. Aan Helmond Sport de taak om dit kunstje over te doen.

De aftrap van het duel is om 20.00 uur op het AFAS trainingscomplex. Tickets voor het uitvak zijn nog altijd verkrijgbaar via www.helmondsport.nl/tickets.