Helmond Sport / 27 november 2016

Voorbeschouwing NAC Breda - Helmond Sport

Het gaat goed met Helmond Sport. Vrijdag werd er alweer voor de derde keer op rij gewonnen. Door een doelpunt van Maikel Verkoelen was Onze Club met 1-0 te sterk voor Fortuna Sittard. Daardoor gaat Helmond Sport momenteel aan de leiding in de strijd om de tweede periode. Maandag hoopt de ploeg van Roy Hendriksen tegen NAC Breda de volgende stap te zetten.

Tweede periode
Met nog drie wedstrijden te gaan mag Helmond Sport zich een kandidaat noemen in de strijd om de tweede periodetitel. Al zal de ploeg van Hendriksen tegen achtereenvolgens NAC Breda, FC Eindhoven en FC Den Bosch wel resultaat moeten halen. Te beginnen dus met maandag in Breda tegen NAC Breda. Een ploeg die momenteel maar stroef draait in de Jupiler League. De Bredanaars wisten al drie wedstrijden op rij niet meer te winnen en staan momenteel op een teleurstellende elfde plaats. Ook afgelopen vrijdag ging het niet goed met de ploeg van Marinus Dijkhuizen. SC Cambuur bleek met 3-1 te sterk.

Venijn in de staart
Vorig seizoen verloor Helmond Sport de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Al was dat met enig fortuin. In het Rat Verlegh Stadion werd het 1-0 voor de thuisploeg, door een doelpunt diep in blessuretijd. In de 95e minuut was het Kenny van der Weg die ervoor zorgde dat de punten in Breda bleven. Ook in het Lavans Stadion zat het venijn hem in de staart. Toen leek Helmond door een doelpunt van Aleksander Bjelica Sport lange tijd op naar de drie punten, totdat Kevin Brands in de 90e minuut de gelijkmaker binnenschoot. Het is te hopen dat het geluk maandag aan Helmondse zijde is.

Selectie blijft intact
De selectie voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda is hetzelfde als in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De volledige selectie ziet er daarom als volgt uit:

1           Ferhat Kaya
2           Robert van Koesveld
3           Ron Janzen
4           Stephen Warmolts
5.          Gillian Justiana
6           Steven Edwards
7           Giovanni Hiwat
9           Robert Braber
10         Marc Höcher
11         Furhgill Zeldenrust
12         Jordy Thomassen
14         Joey Godee
15         Shpend Hasani
16         Maikel Verkoelen
20         Teije ten Den
21         Joris van Gerwen
22         Stijn van Gassel
26         Jeroen Verkennis
27         Wietse van Lankveld
28         Nick de Louw

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png