Helmond Sport / 02 maart 2017

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Helmond Sport

Helmond Sport zit in een mindere fase. Onze Club wist de laatste vijf wedstrijden niet te winnen. Morgenavond wacht RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion. Dit betekent voor trainer Roy Hendriksen een weerzien met zijn oude club. “Het gaat een zware wedstrijd worden, we moeten het van de teamprestatie hebben”, aldus Hendriksen.

Wisselvallige ploeg
Met RKC Waalwijk treft Helmond Sport een wisselvallige tegenstander. Zo won de ploeg van trainer Peter van de Berg onlangs bij NAC Breda, maar werd er afgelopen vrijdag tegen Jong PSV een forse nederlaag geleden. “RKC Waalwijk is een ploeg met een paar goede spelers zoals Sno, Green, Voskamp en Langeveld, ze zullen zich willen revancheren”, zegt Hendriksen.

Historie tegen RKC Waalwijk
Helmond Sport doet het de laatste jaren goed tegen RKC Waalwijk. De laatste nederlaag tegen de Waalwijkers dateert van 4 februari 2011 toen werd er met 1-0 verloren door een doelpunt van Derk Boerrigter. “Eerder dit seizoen speelden we een erg goede eerste helft tegen RKC en kwamen we verdiend op voorsprong door een doelpunt van Thomassen. In de slotfase gaven we echter de zege weg en dat heeft ons dit seizoen vaker punten gekost. Het is van belang om zakelijker te spelen en de kansen die we weten te creëren af te maken”, aldus Hendriksen.

Braber en Edwards keren terug
Robert Braber en Steven Edwards hebben hun schorsing uitgezeten en keren terug in de wedstrijdselectie van Helmond Sport. “De groep wordt weer groter en fitter waardoor we steeds meer keuzes kunnen maken”, zegt Hendriksen tevreden.
De volledige selectie ziet er als volgt uit:

1            Ferhat Kaya
2            Robert van Koesveld 
3            Ron Janzen
4            Stephen Warmolts
5            Gillian Justiana
6             Steven Edwards                            
7            Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
9             Robert Braber  
10          Marc Höcher
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
14          Max de Boom
16          Maikel Verkoelen
18          Sam Strijbosch
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
26          Jeroen Verkennis
37          Yaël Eisden

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png