Helmond Sport / 04 juni 2019

Wil Boessen nieuwe hoofdtrainer Helmond Sport

Helmond Sport stelt Wil Boessen aan als nieuwe hoofdtrainer van de club. Boessen tekent een contract voor twee seizoenen.

Algemeen directeur Leon Vlemmings is verheugd met de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer. “Wil is een winnaar, een harde werker die er alles aan zal doen om het maximale resultaat te behalen. Hij heeft in het verleden laten zien met bescheiden middelen goed te presteren. Bovendien is Wil een oud-speler van Helmond Sport, die de club kent en weet waar wij voor staan.”

Boessen speelde van 1996 tot en met 1999 voor Helmond Sport en kwam tot 47 wedstrijden. Boessen sloot zijn spelerscarrière af bij Helmond Sport, waarna hij assistent-trainer werd bij VVV-Venlo. Boessen vervolgde zijn trainerscarrière onder andere bij Fortuna Sittard, FC Oss en onlangs was hij trainer bij FC Den Bosch waarmee hij de tweede periode wist te winnen.

Wil Boessen: “Het plan van Heel Helmond Sport sprak mij erg aan. Ik ben een trainer die wil verbinden en graag in harmonie samenwerkt. Dat ik oud-speler ben van de club maakt het extra mooi. Het belangrijkste is dat er een elftal wordt gecreëerd dat gaat presteren. Ik ben veeleisend voor mijzelf maar ook voor de spelers, waardoor ik graag veel en hard train. Daarnaast vind ik het belangrijk om spelers plezier mee te geven”.