01 maart 2019
Helmond Sport 0-2 Jong PSV
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport krijgt te weinig tegen Jong PSV

Helmond Sport heeft de kans laten liggen om een einde te maken aan de reeks van nederlagen. Het team van Robby Alflen had na de rust tegen de tien spelers van Jong PSV meer dan genoeg mogelijkheden om tenminste een punt te halen, maar wist het net van de jonge Eindhovenaren niet te vinden.

Voor de rust hadden de gasten nog wel een licht overwicht. In de beginfase leidde een te korte terugspeelbal van linksback Ron Janzen voor het eerste gevaarlijke moment, even later veroorzaakte hij een penalty door Zakaria Abouklal in het strafschopgebied aan te tikken. Mauro Junior liet vanaf de beruchte stip doelman Stijn van Gassel kansloos (14' ;0-1).
Helmond Sport kreeg halverwege de eerste helft zijn eerste doelkans. Een schot van Juul Respen (verrassend in de basis opgenomen, hij fungeerde als linkermiddenvelder in een evenzo verrassende 4-4-2 formatie) werd door PSV-doelman Mike van de Meulenhof (de enige geboren Helmonder op het veld) tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop kopte Naudts van dichtbij op doel, Van de Meulenhof pareerde met een prima redding. Ook Stijn van Gassel onderscheidde zich even daarna met een paar prima reddingen, dit na doelpogingen van Zakaria Abouklal en Justin Lonwijk. De Eindhovenaren leken met een gerust gevoel de rust in te kunnen gaan, maar een onbegrijpelijk harde overtreding aan de zijlijn op Diego Snepvangers (vandaag rechts op het middenveld) kostte linksbuiten Bertalan Kun de rode kaart.

Gesteund door dit numerieke overwicht trok Helmond Sport na de hervatting naar voren, na slechts vier minuten spelen was Tibeau Swinnen dichtbij de gelijkmaker. Vrij voor Van de Meulenhof (maar wel uit een enigszins scherpe hoek) ging zijn inzet via de verste paal uit de doelmond. Later in de tweede helft kwam ook Diego Snepvangers (op aangeven van de prima in de tweemans voorhoede spelende Joeri Poelmans) in scoringspositie, evenals Dean Koolhof (na opnieuw een pass van Poelmans). 
In de slotfase kreeg de mee naar voren gestuurde Ron Janzen vanaf vier meter de kans voor de meer dan verdiende gelijkmaker, in de blessuretijd had ook Koolhof deze stand op het scorebord kunnen zetten. Het was echter Jong PSV dat via invaller Lennerd Daneels (schitterend schot in de kruising) de wedstrijd besliste (90'+2 ; 0-2).
Het betekende de zevende nederlaag op rij, een dergelijke reeks is Helmond Sport in deze eeuw niet eerder overkomen. In de stand blijft Helmond Sport voorlaatste, volgende week staat de zware uitwedstrijd in en tegen Den Bosch op het programma.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Stijn van Gassel ; Bram Zwanen (87’ Dylan de Braal), Bart Meijers, Nick de Louw (71’ Steven Edwards), Ron Janzen ; Diego Snepvangers, Tibeau Swinnen, Dean Koolhof, Juul Respen (74’ Albian Muzaqi) ; Arne Naudts, Joeri Poelmans.
Geel: Janzen (14’), Zwanen (52’) en De Louw (53’), allen voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen: Kjell Knops, Dion van Horne, Koen Wesdorp, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Geschorst: Maikel Verkoelen.
Geblesseerd: Odysseus Velanas, Jordan van der Gaag, Maiky Fecunda, Jeroen Verkennis, Bodi Brusselers, Daan Ibrahim, Richelor Sprangers en Dylan George.