01 april 2022
Helmond Sport 1-2 MVV Maastricht
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport maar een helft op dreef tegen MVV

In een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten heeft Helmond Sport met 1-2 verloren van MVV Maastricht. Het team van Sven Swinnen had voor rust ruim afstand moeten nemen van de toen ronduit dramatisch spelende Maastrichtenaren, maar kwam er na de hervatting niet meer aan te pas.

MVV_DeBie3.jpg

Middenvelder Maxime De Bie kreeg een gele kaart voor deze overtreding.

Zoals de afgelopen weken te doen gebruikelijk moest de Helmondse trainer weer heel wat spelers missen. Hij hield echter wel vast aan het systeem met drie centrale verdedigers, de net van een blessure herstelde Jarno Lion, normaliter een controlerende middenvelder, was hier één van.
De weersomstandigheden waren zeker niet zoals de laatste weken. Ondanks het feit dat de mensheid er in de laatste halve eeuw van alles aan heeft gedaan om de temperatuur op aarde te laten stijgen, is het nog steeds mogelijk dat je in april in het SolarUnie Stadion op (natte) sneeuw wordt getrakteerd.

MVV_Vuurwerk.jpg

Voor aanvang van de wedstrijd was er (legaal) vuurwerk op het veld.

Om de gevoelstemperatuur wat omhoog te schroeven, was er voorafgaand aan de wedstrijd een vuurwerkshow. Ook de openingsfase was hartverwarmend, al na een halve minuut tekende Gaétan Bosiers met een artistiek hakje voor de eerste kans van de wedstrijd.
Het zou de opmaat zijn voor eerste helft waarin Helmond Sport tal van mogelijkheden kreeg, MVV leek zich niet overmatig te willen inspannen om dat te willen voorkomen. Dean van der Sluijs, Jellert Van Landschoot, Thomas Beekman en tot tweemaal toe Dylan Seijs (met twee keer Jellert Van Landschoot als aangever) lieten allen na om de oververdiende openingstreffer op hun naam te brengen. Laatstgenoemde duo was drie minuten voor rust wel succesvol, Dylan Seijs wist nu MVV-keeper Romain Matthys met een fraai stiftje te passeren (42’ ;1-0).

MVV_Seijs.jpgDylan Seijs wordt gefeliciteerd door Bryan Van Hove. De witte vlekjes op deze foto zijn sneeuwvlokjes.

Maurice Verberne, oud- speler en (assistent)trainer van Helmond Sport, moet in de eerste helft enorm zijn geschrokken bij zijn eerste optreden als hoofdtrainer van MVV na het ontslag van Klaas Wels. Qua niveau kon het niet veel hoger zijn geweest dan bij zijn andere werkgever, hoofdklasser amateur R.K.S.V. Nuenen. Daar kwam na de rust echter nadrukkelijk verandering in. Uit de eerste corner kopte Mitchel Keulen op het Helmondse doel, via het been van de op de doellijn staande Thomas Beekman ging de bal hoog het doel in (52’ ;1-1).

MVV_Beekman.jpg

Thomas Beekman (hier aan de bal) had de Maastrichtse gelijkmaker wellicht nog kunnen verhinderen.

Helmond Sport wist zich totaal geen raad met de Maastrichtse metamorfose, de tweede Limburgse treffer was dan ook geen verrassing. Ex-HS speler Orhan Džepar kopte een voorzet van rechts van Rico Zeegers hard in (67’ ;1-2), al de zevende treffer van de middenvelder. Een Helmonds slotoffensief met de ingebrachte aanvallers Arno Van Keilegom, Jules Houttequiet en Jessy Hendrikx leverde nauwelijks gevaar op, met de twintigste nederlaag van het seizoen tot gevolg.

MVV_FosuMensah.jpg

Opstelling Helmond Sport (5-3-2 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Paul Fosu-Mensah, Jarno Lion, Bryan Van Hove, Dean van der Sluijs; Maxime De Bie (83’ Jessy Hendrikx), Gaétan Bosiers (71’ Arno Van Keilegom); Thomas Beekman (79’ Jules Houttequiet), Dylan Seys, Jellert Van Landschoot.
Geel: Lion (21’) en De Bie (36’), beiden voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen:  Amoros Nshimirimana, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Robin van der Meer (geschorst), Kevin Bukusu, Lucas Defise, Sander Vereijken, Aaron Bastiaans, Jelle Goselink, Ilias Breugelmans, Tarik Essakkati en Keyennu Lont.