01 juli 2023
Helmond Sport 15-0 sv De Braak
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport haalt monsterscore tegen De Braak

Helmond Sport heeft in de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2023/2024 een monsterscore behaald, tegen buurman SV De Braak (dat aantrad met een combinatie van het zondag- en het zaterdagteam) werd het 15-0.

DeBraak_Rottiers.jpg

Noé Rottiers, gehuurd van KV Mechelen, was een van de nieuwe gezichten.

Trainer Bob Peeters liet (overigens net zoals de gasten) twee totaal verschillende elftallen ieder een volledige helft spelen. Al na een halve minuut zagen de ongeveer vierhonderd toeschouwers hoe Helmond Sport de score opende. Na goed voorbereidend werk van linksbuiten Eros Maddy (die ook nog werd neergelegd door de keeper van De Braak) vond middenvelder Wassim Essanoussi via de onderkant van de lat het net (1’ ;1-0).

DeBraak_Essanoussi.jpg

Maddy zou kort daarna geblesseerd uitvallen, en net nadat zijn vervanger Tarik Essakkati binnen de lijnen stond, was het de clubtopscorer van vorig seizoen Martijn Kaars die de score verdubbelde (13' ;2-0). De assist bij deze tweede Helmondse treffer kwam op naam van Elmo Lieftink die ook al bij de eerste treffer de ‘pre-assist’ voor zijn rekening nam, in beide gevallen betrof het een uiterst slimme steekpass.

DeBraak_Maddy.jpgDe voorbereidende actie van Eros Maddy bij de 1-0.

Ook bij de derde treffer had deze middenvelder een groot aandeel, zijn pass zette Martijn Kaars vrij voor keeper Rick de Vooght. Als Kaars zelfzuchtig was geweest (en zelf had gescoord) had Lieftink er een assist bij gekregen, maar het werd 'slechts' een pre-assist omdat Kaars de meegelopen Tarik Essakkati liet scoren (17’ ;3-0).
De vierde treffer nam Kaars wel voor zijn rekening, hij tikte een voorzet van rechts van rechtsbuiten Joseph Amuzu binnen (32’ ;4-0). Deze huurling van KV Mechelen zou daarna echter opvallen door erg eenvoudige voorzetten verkeerd te geven. Tot tweemaal toe wist hij, vrij voor de keeper, niet een meegelopen medespeler te bereiken.

DeBraak_Lieftink.jpgOvertuigend optreden van Elmo Lieftink.

Toch werd de score voor de rust nog opgevoerd. Na aangeven van Wassim Essanoussi kwam Tarik Essakkati aan zijn tweede treffer (42’ ;5-0), laatstgenoemde miste twee minuten later een riante mogelijkheid op zijn derde goal door van dichtbij op de keeper te schieten. Uit de rebound wist Martijn Kaars wel aan zijn derde treffer te komen (44’ ;3-0).

DeBraak_Essakkati.jpgHet grootste talent uit de Helmond Sport Academy: Tarik Essakkati!

Opstelling Helmond Sport eerste helft (4-3-3 formatie):
Robin Mantel; Noé Rottiers, Mees Kreekels, Gabriël Çulhacı, Dylan van Diepen; Wassim Essanoussi, Lucas Vankerkhoven, Elmo Lieftink; Joseph Amuzu, Martijn Kaars, Eros Maddy (12’ Tarik Essakkati).

DeBraak_Ludwig.jpgMichel Ludwig is een talent uit de jeugdopleiding van Borussia Dortmund.

Zoals eerder aangegeven kwam Helmond Sport met een totaal andere formatie uit de kleedkamer. Na vier minuten spelen miste Marcus Scholten een grote kans, maar wist zich twee minuten later te revancheren na een voorzet van Arno Van Keilegom (51’ ;7-0)
De goed keepende Rick de Vooght wist daarna proefspeler Florian Haxha van scoren af te houden, en wist dat enkele minuten later eveneens te doen bij Marcus Scholten. Maar onder de impulsen van met name opbouwende middenvelder Michel Ludwig en Peter van Ooijen zou Helmond Sport alsnog de score snel gaan opvoeren. Linksback Bryan van Hove scoorde van dichtbij met een assist van Peter van Ooijen (60’ ;8-0), jeugdspeler Lars Zonneveld had twee pogingen nodig om een voorzet van Arno Van Keilegom te verzilveren (62’ ;9-0). Nadat een dribbel van de Duitser Ludwig op onreglementaire wijze tot staande was gebracht, kon spits Håkon Lorentzen vanaf elf meter voor de tiende treffer zorgen (64’ ;10-0).

DeBraak_Zonneveld.jpgLars Zonneveld is een verdedigend talent.

Marcus Scholten kwam aan zijn tweede treffer uit een voorzet van Florian Haxha (65’ ;11-0), terwijl Lars Zonneveld voor de assist zorgde bij de tweede treffer van Håkon Lorentzen (76’ ;12-0). De Kosovaar Florian Haxha pikte ook zijn goaltje mee, nadat de keeper van De Braak een hard schot van Peter van Ooijen niet kon ‘klemmen’ (82’ ;13-0). Laatstgenoemde werd overigens ook nog beloond met twee treffers voor zijn goede optreden, zowel bij de voorlaatste (85’ ;14-0) als bij de laatste (90’ ;15-0) kwam zijn naam op het scoreformulier.

DeBraak_VanOoijen.jpg
Peter van Ooijen was een talent en is nu een uiterst balbegaafde speler.
 

Opstelling Helmond Sport tweede helft (4-3-3 formatie):
Nigel van Haveren; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Lars Zonneveld, Bryan van Hove; Arno Van Keilegom, Michel Ludwig, Marcus Scholten; Florian Haxha, Håkon Lorentzen, Peter van Ooijen.