01 augustus 2020
Helmond Sport 2-0 Egalité Academy
SolarUnie Stadion

Helmond Sport heeft geen moeite met Egalité Academy

Helmond Sport heeft vanmiddag in een snikheet SolarUnie Stadion zijn eerste thuiswedstrijd afgewerkt in de oefencampagne ter voorbereiding op het seizoen 2020-2021. Het team van Wil Boessen won vrij eenvoudig van de Egalité Academy, een organisatie die een platvorm biedt voor transfervrije en talentvolle spelers die de stap willen maken naar het betaalde voetbal.

HS-Egal4.jpg

Na acht minuten kreeg Helmond Sport de eerste kans van de wedstrijd. De op de linkervleugel gelanceerde Sander Vereijken (hij speelde samen met Lance Duijvenstijn in een zeer aanvallend ingesteld middenveld) gaf een prima voorzet op Jordi Thomassen, maar de spits schoot de bal net naast het doel van Jonathan Waterberg.
Deze keeper was drie minuten later verantwoordelijk voor de openingstreffer, het schot van dertig meter afkomstig van de ingeschoven centrale verdediger Orhan Džepar was weliswaar hard, maar viel zonder enige twijfel in de categorie houdbaar (11’ ;1-0).

HS-Egal3.jpg

De gasten konden daar tamelijk weinig tegenover stellen. De enige doelkans voor de rust kwam op naam van de meest bekende speler, spits Elvis Manu. Deze ex-speler van Feyenoord, afgelopen seizoen acterend bij het Chinese Beijing Renhe, liet zijn bewaker Guus Joppen na een soepele draaibeweging zijn hielen zien, maar slaagde er vervolgens niet in om keeper Stijn van Gassel te passeren.
Voor de hervatting kreeg Helmond Sport nog twee goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Een prachtige een-twee tussen Karim Loukili en Jordy Thomassen werd door eerstgenoemde helaas niet bekroond met een doelpunt. In de rebound was ook Lance Duijvenstijn niet in staat om de verdiende 2-0 op het scorebord te brengen.

HS-Egal2.jpg

Vijf minuten na de rust kreeg ook testspeler Adham El Idrissi (ex-Jong Ajax, maar vorig seizoen uitkomend op het derde niveau in Griekenland) de mogelijkheid om de score wat meer in overeenstemming te brengen met het spelbeeld. Een strafschop, gegeven na een overtreding op Lance Duijvenstijn bracht uitkomst, Karim Loukili bekroonde zijn prima wedstrijd met een treffer vanaf elf meter (66’ ;2-0). In de slotfase waren Lance Duijvenstijn en Juul Respen nog dichtbij de 3-0, het had het eerste optreden op eigen bodem in het Corona tijdperk nog meer glans gegeven.
Helmond Sport speelt a.s. woensdag de volgende oefenwedstrijd, dan is in Echt de plaatselijke EVV (Derde Divisie Zondag) de tegenstander.

HS-Egal5.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel (46' Rowen Koot) ; Kay van de Vorst, Guus Joppen, Orhan Džepar, Dean van de Sluijs ; Lance Duijvenstijn, Jeff Stans, Sander Vereijken (71' Akif Hancer) ; Juul Respen (46' Robert Mutzers), Jordy Thomassen (46' Adham El Idrissi), Karim Loukili (75' Juul Respen).
Op de bank en niet ingevallen: Luuk Brand (keeper).

HS-Egal6.jpg