01 oktober 2021
Helmond Sport 3-1 Jong Ajax
GS Staalwerken Stadion

Verdiende zege op Jong Ajax!

Helmond Sport heeft de derde thuiszege van het seizoen behaald, het team van Wil Boessen was met 3-1 te sterk voor Jong Ajax. Jellert Van Landschoot nam twee treffers voor zijn rekening en wordt daarmee (met afstand) clubtopscorer met vijf goals.

Ajax_Juichafloop.jpg

De vorig seizoen nog bij Lierse Kempenzonen uitkomende Van Landschoot stond vanavond aan de linkerkant opgesteld van een viermansmiddenveld. Trainer Boessen was afgestapt van zijn vertrouwde 4-3-3 formatie, en dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben gehad met het wegens blessures niet beschikbaar zijn van de reguliere buitenspelers Arno Van Keilegom en Jules Houttequiet. Jelle Goselink en Jossue Dolet stonden samen in de spits, voor laatstgenoemde was het zijn debuut in de basis. Dat gold overigens ook voor Bryan van Hove. De linksback nam de plaats over van Dean van der Sluijs die afgelopen wedstrijd tegen VVV Venlo al onder de rust werd gewisseld.

Ajax_VanHove.jpg
De Belg Bryan van Hove in duel met een speler van het Nederlands elftal 

De mee opgekomen Van Hove zorgde met een voorzet voor het eerste Helmondse doelgevaar, maar zowel Dolet als Goselink (die later in de eerste helft nog een tweetal kansrijke situaties liet liggen) slaagden er niet in om tot een afronding te komen. Een minuut later zou een Amsterdamse voorzet van links wel tot een treffer leiden, de van de rechtervleugel naar binnen gekomen Naci Ünüvar had daarbij wel het geluk dat zijn inzet door Robin van der Meer onhoudbaar van richting werd veranderd (14’ ;0-1).

Ajax_Havekotte.jpg

Doelman Mike Havekotte had eigenlijk een hele rustige avond.

Het was een van de spaarzame keren dat het op papier behoorlijk sterke Jong Ajax zich liet zien. Coach John Heitinga had bijvoorbeeld de beschikking over de onlangs in het Nederlands elftal gedebuteerde rechtsback Devyne Rensch, maar de Helmondse rechtsback Boyd Reith had een groter aandeel in deze wedstrijd. Zijn voorzet werd door Jellert Van Landschoot in eerste instantie nog tegen doelman Jay Gorter geschoten, maar in de rebound werd de ex-keeper van Go Ahead Eagles alsnog gepasseerd (41’ ;1-1).

Ajax_VanLandschoot1-0.jpg

Jellert Van Landschoot kan ietwat gelukkig in tweede instantie alsnog scoren.

Net na de rust leverde Boyd Reith zijn tweede assist af, na mistasten van centrale verdediger Youri Regeer was het voor Jossue Dolet een koud kunstje om zijn eerste treffer voor Helmond Sport te scoren (50’ ;2-1). Jong Ajax imponeerde al nauwelijks, en dat werd er na de ‘voorgeprogrammeerde’ wissels van Rensch en Kenneth Taylor niet beter op. Trainer Wil Boessen bracht er voor de zekerheid met Kevin Bukusu nog een vijfde verdediger in, maar even na deze wissel werd de voorsprong zelfs nog vergroot. Ajax-clubtopscorer Max de Waal liet bij een corner de Helmondse clubtopscorer Jellert Van Landschoot zomaar van zich weglopen, zodoende kon hij ongehinderd binnen koppen (78’ ;3-1).

foto_Ajax_Dolet.jpg

De huurling van KV Mechelen Jossue Dolet is blij met zijn 2-1.

Door deze zege verlaat Helmond Sport de laatste plaats. Volgende week zondag wacht in Dordrecht de ontmoeting met de nieuwe hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith (86’ Ilias Breugelmans), Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Bryan van Hove (76’ Dean van der Sluijs); Sander Vereijken, Jarno Lion, Gaétan Bosiers (76’ Kevin Bukusu), Jellert Van Landschoot; Jossue Dolet (59’ Keyennu Lont), Jelle Goselink (86’ Jessy Hendrikx).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Dylan Seys, Paul Fosu-Mensah, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Arno Van Keilegom en Jules Houttequiet (beiden geblesseerd).

Ajax_Vereijken2.jpg

Sander Vereijken geflankeerd door Victor Jensen en Kenneth Taylor