01 december 2017
RKC Waalwijk 1-0 Helmond Sport
Mandemakers Stadion

Wederom nederlaag Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanavond in Waalwijk een terechte 1-0 nederlaag geleden tegen RKC, het team van Roy Hendriksen bleef (uitgezonderd de slotfase) vooral aanvallend dik onder de maat. In dit staartduel van de Jupiler League konden overigens beide ploegen niet bewijzen dat ze ten onrechte in de onderste regionen bivakkeren.

In de Helmondse basis waren een aantal wijzigingen doorgevoerd, Warmolts begon als rechtsback (Fecunda bleef op de bank), Edwards stond opgesteld in het centrum van de verdediging, Thomassen was de meest aanvallende middenvelder. In deze formatie werd al het laatste half uur in Maastricht gespeeld, maar in tegenstelling tot deze wedstrijd tegen MVV was dat nu geen succes. In de eerste helft werd Helmond Sport welgeteld eenmaal gevaarlijk, de op links doorgebroken Zeldenrust wist echter Hiwat niet op maat aan te spelen.

De thuisclub deed het al niet veel beter, al wist het via spits Roland Bergkamp en Serginho Greene nog wel vrij voor doelman Stijn van Gassel te verschijnen. Net na de rust kwamen de geel-bauwen echter wel op voorsprong, na een prima actie van rechtsbuiten Chovanie Amatkarijo kon Greene ongehinderd intikken (52' ;1-0). Het duurde tot het laatste kwartier voordat Helmond Sport een vuist kon maken, ingeleid met een kans voor Braber. Met invaller De Braal als extra spits en Bourdouxhe opgeschoven van de linksback positie naar het middenveld (oftewel een 3-3-4 formatie) werd RKC sterk onder druk gezet en dat leverde nog bijna een punt op. Braber kopte vijf minuten voor tijd net naast, in de blessuretijd ging de bal wel het doel in maar aanvoerder Warmolts maakte daarbij hands.

Helmond Sport zakt na deze derde nederlaag op rij naar de voorlaatste positie in de Jupiler League. Volgende week vrijdag vormt de streekderby tegen FC Eindhoven een prima gelegenheid om de stijgende lijn weer in te zetten.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel; Stephen Warmolts, Steven Edwards, Ron Janzen, Jason Bourdouxhe; Robert Braber, Jordy Thomassen, Grad Damen (78' Dylan de Braal,); Giovanni Hiwat, Arne Naudts, Furghill Zeldenrust (55' Charlton Vicento).
Geel: Warmolts (90'+1 ;hands).
Op de bank en niet ingevallen: Maiky Fecunda, Bram Zwanen, Robert van Koesveld, Wietse van Lankveld, Marijn van Heugten, Jamie Watt (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Afwezig: Jeroen Verkennis, Brandon Ormonde-Ottewill en Maikel Verkoelen (allen geblesseerd).