02 januari 2021
Helmond Sport 5-2 FC Dordrecht
GS Staalwerken Stadion

Uitstekende start na dramatisch begin

Helmond Sport heeft een uitstekende start gemaakt na de ultrakorte winterstop, in het SolarUnie Stadion werd met 5-2 gewonnen van FC Dordrecht. Na een dramatisch eerste half uur nam uitblinker Karim Loukili zijn ploeg bij de hand en boog de 0-2 achterstand om in een klinkende overwinning.

Dordt_De-Bie.jpg

Trainer Wil Boessen (net zoals zijn assistent Frank van Kempen inmiddels in het gelukkige bezit van een verlengde overeenkomst) had in dit openingsduel van 2021 een verrassing in de basis aangebracht. De reguliere aanvoerder Jef Stans vond zichzelf terug op de bank (in Coronatijd is dat de tribune), Maxime De Bie verving hem op het middenveld. Verder keerde Arno Van Keilegom terug als rechtsbuiten, dit ten koste van de andere KV-Mechelen huurling Gaétan Bosiers die op deze positie evenmin kon overtuigen. Zijn rentree in de basis zal Van Keilegom echter nog lang heugen. Nadat hij in de eerste minuut al balverlies had geleden, zorgde zijn interceptie vijf tellen later voor balbezit voor FC Dordrecht-middenvelder Kevin Jansen. Deze ex-eredivisie speler (Excelsior en ADO Den Haag) bedacht zich geen moment, vanaf ruim veertig meter passeerde hij met een fantastische trap doelman Stijn van Gassel (1' ;0-1).

Dordt_Joppen.jpg

Het zou even duren voordat Helmond Sport zich van dit desastreus begin kon herstellen. De gasten wisten daar prima gebruik van te maken, vooral door veelvuldig aan te vallen op de Helmondse linkerflank. Linksback Berk Cetin (Dean van der Sluijs is nog niet voldoende hersteld van zijn blessure) werd daar in de openingsfase compleet overlopen en liep na acht minuten spelen ook al tegen een gele kaart aan. Een voorzet van Jurian Hobbel vanaf deze flank zou de inleiding vormen voor een tweede tegentreffer, doelman Van Gassel kon de kopbal van Arsenio Valpoort nog keren maar was kansloos in de rebound van de Griekse spits Nikolas Agrafiotis (23' ;0-2).

Dordt_Duijvestijn.jpg

Tot dan toe was Helmond Sport nog niet in de buurt geweest van het Dordtse doel, de eerste doelpoging werd pas na 28 minuten genoteerd. Deze kwam op naam van Loukili, het was echter nog geen beste. Acht minuten later kwam hij weer in kansrijke stelling (nu na een slim overstapje van Lance Duijvestijn), maar ook nu was zijn afronding niet adequaat. Dat veranderde op slag van rust, toen wist Karim Loukili een voorzet van de zoals zo vaak prima spelende rechtsback Boyd Reith te verzilveren (45' ;1-2).

Dordt_Reith-Loukili.jpg

In de blessuretijd had Loukili zelfs nog de 2-2 op de schoen. In plaats van te kiezen voor een geplaatst schot deed hij een poging om doelman Swolfs te omspelen, hetgeen mislukte. Na de hervatting zou Loukili dit echter goed maken, een voorzet van Reith werd door hem van dichtbij afgerond (49' ;2-2). De mooiste treffer van de avond zou echter op naam komen van Sander Vereijken, met een magnifiek schot vanaf zeker dertig meter bracht hij zijn ploeg op voorsprong (53' ;3-2). 

Dordt_Vereijken.jpg

In de vierde Helmondse treffer had Loukili wel een aandeel, uit zijn corner kon Maxime De Bie fraai inkoppen (64' ;4-2). Dat het onlangs geveilde shirt van clubtopscorer Loukili de geboden €380 meer dan waard is, werd ook bij de laatste treffer duidelijk. Een voorzet van De Bie werd door hem fraai binnen geschoten (70' ;5-2), zijn derde goal van de avond en zesde van het seizoen.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel; Boyd Reith, Guus Joppen, Alec Van Hoorenbeeck, Berk Cetin (82' Joël Roeffen); Sander Vereijken, Maxime De Bie, Lance Duijvestijn (73' Gaétan Bosiers) ; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink (76' Jordy Thomassen), Karim Loukili (82' Jessy Hendrikx).
Geel: Cetin (8' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jeff Stans, Orhan Džepar, Juul Respen, Kay van de Vorst en Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Dean van der Sluijs, Dani Theunissen, Ramon de Wilde (allen geblesseerd).