02 april 2018
Fortuna Sittard 3-0 Helmond Sport
Fortuna Sittard Stadion

Helmond Sport verliest kansloos van Fortuna Sittard

Helmond Sport heeft vanmiddag in Sittard met 3-0 verloren van Fortuna. Het door blessures en schorsingen flink gehavende team van trainer Roy Hendriksen kwam er tegen de koploper van de Jupiler League niet aan te pas en speelde eigenlijk al na tien minuten een verloren wedstrijd.

Mede door de schorsingen van Warmolts en Janzen was er een basisplaats voor Maikel Verkoelen, de van een langdurige blessure teruggekeerde Helmonder stond rechtsback, De Braal (afgelopen vrijdag nog op die positie) nam (samen met Van Koesveld) plaats in het centrum van de verdediging. Dit duo moest al heel vroeg in de partij toezien hoe spits Finn Stokkers in het hart van de achterhoede Lars Hutten vrij voor Van Gassel zette, de ex-speler van Helmond Sport rondde koelbloedig af (6' ;1-0).

Vanaf de daaropvolgende aftrap stapelden de fouten zich op, Van Koesveld gaf een bal zomaar aan de tegenstander, Verkoelen treuzelde veel te lang met wegwerken wat Michael Pinto de gelegenheid gaf om vanaf tien meter de bal in de kruising te jagen (8' ;2-0). Deze desastreuze start had nog een extra dimensie kunnen krijgen als Hutten drie minuten later vanaf vijf meter op doel had geschoten in plaats van over.

Het eerste doelgevaar aan de andere kant kwam na twintig minuten, na de eerste geslaagde actie van Zeldenrust kwam Naudts een paar centimeter te kort om zijn voorzet in het doel te tikken. Fortuna zette in deze fase al wat minder aan, maar had via Stokkers en Essers nog prima kansen om de voorsprong verder te vergroten. Niet lang na de hervatting viel deze derde treffer toch, rechtsbuiten Lisandro Semedo ging voor de zoveelste keer voorbij zijn directe tegenstander Jason Bourdouxhe, deze keer bleef Stijn van Gassel het antwoord schuldig (53' ;3-0).

Daarna viel er voor de 6.012 toeschouwers weinig meer te beleven, al had het Helmondse gedeelte nog bijna kunnen juichen voor de 'eretreffer' toen Zeldenrust na een lange pass van Robert van Koesveld vrij voor Fortuna keeper Ozer verscheen. Slecht nieuws was er ook nog te melden over Grad Damen die met een brancard het veld moest verlaten.
Met nog vijf wedstrijden te spelen staat Helmond Sport op een achttiende plaats, het gat met een playoff-positie lijkt met acht punten nu onoverbrugbaar te zijn. Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport wederom tegen een club uit Zuid-Limburg, dan komt MVV op bezoek in het Lavans Stadion.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Maikel Verkoelen, Dylan de Braal, Robert van Koesveld, Jason Bourdouxhe ; Bram Zwanen (80' Wietse van Lankveld), Jordy Thomassen, Grad Damen (67' Robert Braber) ; Giovanni Hiwat, Arne Naudts,  Furhgill Zeldenrust.
Geel: De Braal (20'), Zeldenrust (62') en Braber (86'), allen voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen: Charlton Vicento, Nick de Louw, Marijn van Heugten, Joris van Gerwen (keeper) en Jamie Watt (keeper).
Afwezig: Warmolts en Janzen (geschorst), Verkennis, Edwards, Fecunda en Ormonde-Ottewill (allen geblesseerd).