02 juli 2022
Unitas '59 0-6 Helmond Sport
Sportpark Bokt

Helmond Sport start met 0-6 tegen Unitas'59

Vier jaar geleden begon Helmond Sport van ‘nul af aan’ met een zelfstandige jeugdopleiding, in de eerste jaargang was er slechts een O13-elftal. Vier jaar later kloppen de eerste zestienjarige talenten aan de deur van het eerste elftal. Het betrof weliswaar een oefenwedstrijd tegen een derde klasse amateur, maar toch….
Stan Bouwens tekende voor twee treffers en een assist, Tarik Essakkati was goed voor een goal en een ‘voor-assist’, dat was meteen de mooiste actie van de wedstrijd.

De jeugdspelers werden allen pas na de rust ingebracht, dit na een niet bijster boeiende eerste helft. Het duurde dik een half uur voordat Helmond Sport op voorsprong kwam, en alhoewel de volgende opmerking neigt naar ‘scorebordjournalistiek’, dit kan eigenlijk niet tegen een amateurclub van dit niveau. Kansen waren er wel, Arno Van Keilegom miste al na honderd seconden spelen een open kans op het fraaie Sportpark Bokt. De Zwitsers/Kroatische aankoop David Mistrafović had even later pech toen zijn inzet via de binnenkant van de paal terug het veld in ging. Testspeler Emir Terzi (een 21-jarige Duitse rechtsback die afgelopen seizoen in de Regionalliga bij Sportfreunde Lotte speelde) had eveneens weinig geluk, zijn schot kaatste via de onderkant van de lat de verkeerde kant op.

Net nadat Jellert Van Landschoot alleen voor de keeper had gemist, was het Wassim Essanoussi die na goed doorzetten het net vond (32’ ;0-1). Dit zou ook de (magere) ruststand worden, Jellert Van Landschoot liet op slag van rust namelijk nog een opgelegde kans liggen.
Na de hervatting verschenen er elf andere Helmondse spelers op het veld. Zo bestond het centrale verdedigingsduo uit de jeugdspelers Jayden Davelaar en Aassim Farah, deze twee O16-spelers van het afgelopen seizoen waren overigens meer bezig met opbouwen dan met daadwerkelijk verdedigen. Hun teamgenoot Stan Bouwens zou met zijn eerste actie de voorsprong verdubbelen. Nadat hij de bal had aangenomen, knalde de rechtsbuiten deze met een harde knal in de verste hoek (46’ ;0-2).

Zes minuten later gaf Bouwens een voorzet van rechts die bij de tweede paal prachtig werd binnengekopt door een andere jeugdspeler Tarik Essakkati (52’ ;0-3). De linksbuiten die vorig seizoen al zijn debuut maakte in het eerste elftal, stond zelf aan de basis van de vierde Helmondse treffer. Na een prachtige passeeractie op links ging de bal via spits Jelle Goselink naar Stan Bouwens, deze liet de kans op zijn tweede goal van de avond niet liggen (57’ ;0-4).
De score werd verder opgevoerd door een schot van Jarno Lion van net buiten het strafschopgebied (71’ ;0-5), de laatste treffer kwam op naam van Jelle Goselink uit een voorzet van Bram van Vlerken (87’ ;0-6).

Opstelling eerste helft (4-2-3-1 formatie):
Ahmed Azmi; Emir Terzi, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer, Bryan Van Hove; David Mistrafović, Gaétan Bosiers; Wassim Essanoussi, Arno Van Keilegom, Jellert Van Landschoot; Martijn Kaars.

Opstelling tweede helft (4-2-3-1 formatie):
Robin Mantel; Bram van Vlerken, Jayden Davelaar, Aassim Farah, Gabriël Culhaci, Jarno Lion, Jules Houttequiet; Stan Bouwens, Marcus Scholten, Tarik Essakkati (82’ Julian Geerts); Jelle Goselink.

Op de bank en niet ingevallen: Mike Havekotte.
Afwezig: Sander Vereijken (ziek), Elmo Lieftink en Daniël Breedijk (geblesseerd)