02 augustus 2019
Helmond Sport 0-1 Al Raed
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport verliest laatste oefenwedstrijd van Al Raed

Helmond Sport heeft vanavond de laatste oefenwedstrijd voordat volgende week de Keuken Kampioen Divisie van start gaat, verloren. In het SolarUnie Stadion won Al Raed, de nummer vijf in de competitie van Saoedi-Arabië, met 0-1.

Wil Boessen had vanavond een proefspeler opgesteld, de 19-jarige Elvis Mehanović. De 1,93m lange spits is geboren in Sittard, maar heeft Bosnische roots. Via MVV en het Belgische RC Genk stapte hij vorig jaar over naar Anderlecht waar hij met de onder-21 jaar in de Reserve League speelde. Hij kwam uit voor Bosnië en Herzegovina in het EK-onder 17-jaar en daarvoor speelde hij twee oefenduels met Nederland onder 15 jaar.

Ook opvallend was dat Daan Klomp op het middenveld speelde, daarnaast stond Bram Zwanen op de voor hem ongebruikelijke positie van rechtsbuiten. Zwanen zorgde wel voor het eerste doelgevaar, hij kopte een voorzet van Swinnen net naast het doel. Zes minuten later was het Swinnen die gevaarlijk was met het hoofd, Al Raed doelman Ahmed had een fraaie redding in huis. De gasten, onder leiding van ex-Anderlecht coach Besnik Hasi, waren voor rust helemaal niet gevaarlijk geweest, maar kregen drie minuten na de hervatting wel de grootste kans van de wedstrijd. Stijn van Gassel wist met een prima save een op dat moment totaal onverdiende achterstand te verkomen.

Even later waren Orhan Dzepar (terwijl nog zeker drie Saoedi's verhaal stonden te halen bij de scheidsrechter, hetgeen geen ongebruikelijk tafereel was vanavond) en Diego Snepvangers (schot tegen de lat) dichtbij een voorsprong die wel conform het spelbeeld was. Net nadat Boessen tweemaal had gewisseld kwamen de gasten echter op voorsprong, Fouzaeir rondde een fraaie dribbel af met een laag onhoudbaar schot (60' ;0-1).

Met een volledig nieuwe aanvalslinie bestaande uit Koolhof, Werkhoven en Respen probeerde Helmond Sport nog langszij te komen, maar meer dan een schot van Werkhoven leverde het slotoffensief niet op. Vrijdagavond is het voor het 'echie', als FC Volendam te gast is in het SolarUnie Stadion.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt (59' Dean Koolhof), Nick de Louw (75' Jeroen Verkennis), Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Daan Klomp, Orhan Dzepar (75' Koen Wesdorp) ; Bram Zwanen (68' Robert Mutzers), Elvis Mehanović (68' Givan Werkhoven), Diego Snepvangers (59' Juul Respen).
Op de bank en niet ingevallen: Sander Vereijken, Jeffrey Neral, Daan Ibrahim en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Kay van der Vorst.

Helmond Sport - Al Raed 06-08-2019