03 maart 2017
RKC Waalwijk 5-2 Helmond Sport
Mandemakers Stadion

Helmond Sport in slotfase zwaar onderuit bij RKC

Helmond Sport heeft vanavond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 5-2 verloren. Het team van Roy Hendriksen stond twintig minuten voor tijd (weliswaar tegen het spelbeeld in) nog met 1-2 voor, maar moest vervolgens nog vier tegengoals incasseren.
 

Met Braber en Edwards weer terug op het middenveld (beiden waren vorige week geschorst) en Janzen in het centrum van de verdediging (hij houdt Van Koesveld nog steeds op de bank) was Helmond Sport de wedstrijd in het Mandemakers Stadion begonnen, maar in deze formatie moest al gedurende de eerste helft tweemaal (noodgedwongen) worden gewisseld. Verkoelen viel na tien minuten spelen geblesseerd uit (knie) en op slag van rust moest Braber (enkel) zelfs met een brancard het veld verlaten.

Het duurde een half uur voordat Helmond Sport in de wedstrijd kwam, tot dan toe was het de thuisclub die domineerde. Routinier Fred Benson was al drie maal in scoringspositie geweest, toen de zoals altijd hard werkende Thomassen een bal onderschepte in de Waalwijkse verdediging en Ten Den de eerste de beste kans binnen kopte (31'; 0-1). In de daarop volgende vijf minuten schiep het tandem Thomassen en Ten Den nog twee doelkansen, maar deze fase van Helmonds overwicht werd abrupt afgebroken door een treffer van Benson die niet voor het eerst in deze wedstrijd ongehinderd mocht inkoppen (41' ;1-1).

Ook na de rust leverde het eerste schot op het 'Wolluks' doel een treffer op. De Nieuw-Zeelandse doelman Tamati Williams liet een niet al te lastig schot van Thomassen los, Ten Den nam dit presentje dankbaar aan (54' ;1-2).
RKC-trainer Peter van den Berg bracht daarna ex-HS speler Johan Voskamp binnen de lijnen (de andere ex-HS speler in de RKC-selectie Roel van de Sande kwam niet in actie) die nadrukkelijk aanwezig zou zijn. Het begon met een assist waarna Daan Rienstra onhoudbaar de bal in de kruising joeg (71' ;2-2).
Drie minuten later kopte Voskamp zelf een voorzet van de prima spelende Langedijk binnen (74' ;3-2), en weer vier minuten later bleef hij net zolang sleuren in het strafschopgebied totdat hij Langedijk de wedstrijd kon laten beslissen (78' ;4-2).
Diezelfde Langedijk bracht ook de eindcijfers op het scorebord door vanaf elf meter (een overtreding van Justiana werd met een penalty bestraft) Kaya te passeren (90' ;5-2).   

Helmond Sport blijft na deze nederlaag op de twaalfde plaats staan, met een achterstand van zes punten op een positie die in de eindrangschikking rechtstreeks toegang heeft op de tweede ronde van de playoff's. Vrijdag wacht de zware uitwedstrijd in en tegen Volendam.

Opstelling Helmond Sport (1-4-4-2 formatie):
Ferhat Kaya - Maikel Verkoelen (11' Jeroen Verkennis), Stephen Warmolts, Ron Janzen, Gillian Justiana - Marc Höcher (77' Giovanni Hiwat), Steven Edwards, Robert Braber (45' Jason Bourdouxhe), Furghill Zeldenrust - Jordy Thomassen, Teije ten Den.
Geel: Ten Den (60' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Yaël Eisden, Max de Boom, Robert van Koesveld, Sam Strijbosch, Stijn van Gassel (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Afwezig: Hasani, Vicento en Fecunda (allen geblesseerd).