03 mei 2019
Helmond Sport 0-4 TOP Oss
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport eindigt onderaan na nederlaag tegen TOP Oss

Helmond Sport heeft 2018-2019 op pijnlijke wijze afgesloten, na de 0-4 nederlaag (de grootste van het seizoen) tegen TOP Oss is het team van Robby Alflen op de laatste plaats geëindigd van de Keuken Kampioen Divisie. Voor de rust leek er weinig aan de hand, maar in een onthutsende tweede helft werden er maar liefst vier treffers geïncasseerd.

Zoals in het overgrote gedeelte van dit seizoen te doen gebruikelijk, miste Helmond Sport ook in de laatste speelronde veel spelers wegens blessures. Alflen koos ervoor om Diego Snepvangers in de spits te plaatsen (Juul Respen speelde vanaf de linkervleugel), de huurling van NAC tekende ook de eerste kans in een doorgaans saaie eerste helft. De gasten (zoals te doen gebruikelijk met vijf verdedigers opererend) toonden nauwelijks initiatief, en mochten blij zijn dat ze met 0-0 (ook Zwanen, Respen en Van der Gaag hadden een mogelijkheid voor een verdiende openingstreffer) de kleedkamer ingingen.

De gasten kwamen echter wel met een andere instelling deze kleedkamer weer uit. Na een paar minuten werd dit al in de score uitgedrukt, nadat Steven Edwards (begon als centrale verdediger, maar werd later in de tweede helft naar de spits gedirigeerd) er niet in slaagde om Huseyin Dogan af te stoppen, gaf de clubtopscorer van TOP Oss een niet te missen assist op Bryan Smeets (49’ ;0-1).
Doelman Stijn van Gassel wist de tweede Osse treffer nog even te voorkomen door reddingen op doelpogingen van Dogan en Philippe Rommens, maar was kansloos na een voorzet van laatstgenoemde op Rick Stuy van den Herik (63’ ;0-2). Daarna was het Helmonds geloof in een resultaat compleet verdwenen, de 2.116 toeschouwers (waaronder ook een contingent fans van het Engelse Burnley, beide supportersgroepen onderhouden vriendschapsbanden) moesten lijdzaam toezien hoe eerst Rommens (80’ ;0-3) en daarna Dogan met zijn 21e treffer van het seizoen de nederlaag een nog pijnlijker karakter gaf.
Helmond Sport sluit het seizoen af met 22 punten uit 38 wedstrijden, een dieptepunt in de 52-jarige historie.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Maikel Verkoelen, Bart Meijers, Steven Edwards, Joeri Poelmans ; Bram Zwanen, Tibeau Swinnen, Jordan van der Gaag (78’ Kjell Knops) ; Dylan George, Diego Snepvangers (56' Odysseus Velanas), Juul Respen.
Geel: Zwanen (88’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Ron Janzen, Nick de Louw, Dean Koolhof, Daan Ibrahim, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Albian Muzaqi, Maiky Fecunda, Jeroen Verkennis, Dylan de Braal, Bodi Brusselers, Dion van Horne, Richelor Sprangers en Arne Naudts.