03 september 2021
Helmond Sport 1-0 FC Emmen
GS Staalwerken Stadion

Tweede thuiszege op rij!!

Helmond Sport heeft een prima prestatie geleverd door FC Emmen met 1-0 te verslaan, in het SolarUnie Stadion werd Jellert Van Landschoot de matchwinnaar.

foto_Emmen_VanLandschoot1.jpg

Met exact dezelfde elf namen aan de aftrap als in de eerste vier wedstrijden van het seizoen, kende Helmond Sport een lastige eerste helft. De ploeg van Wil Boessen ging voorafgaand aan deze speelronde aan kop in het (overigens totaal onbelangrijke) klassement wat de passnauwkeurigheid meet (84,6%), maar vond tegen de degradant uit de eredivisie niet de rust om de bal in de ploeg te houden. Voor de rust viel er dan ook welgeteld maar een Helmondse doelkans te noteren, uit een voorzet van Jellert Van Landschoot kon zijn landgenoot Bosiers de bal met de schouder richting Emmen-doelman Michael Brouwer dirigeren.

Emmen_DeBie.jpg

Maxime De Bie was samen met Robin van der Meer verantwoordelijk voor de bewaking van de Emmen-spitsen Hilterman en Scholte

De ploeg van Dick Lukkien had dan weliswaar meer balbezit, en was ook vaker op de Helmondse helft te vinden, maar overtuigde evenmin. De van Jong FC Utrecht overgekomen Jeredy Hilterman kon af en toe ontsnappen aan de bewaking van Robin van der Meer, maar verder zat er weinig dreiging in bij de in legergroene shirts geklede Drenten.

Emmen_Havekotte_Hilterman.jpgDoelman Havekotte kan Hilterman het scoren beletten

In de eerste minuten na de hervatting kende Helmond Sport zijn beste fase. De aan de linkerkant geheel vrijgelaten Jules Houttequiet kreeg alle tijd om een slechte balaaname te herstellen, om vervolgens zijn beste daad van de avond te verrichten door een prachtige pass te versturen op Jellert Van Landschoot. De Belgische middenvelder rondde met het hoofd fraai af (48’ ;1-0).

Emmen_VanLandschoot1-0.jpg

Het beslissende moment van de wedstrijd, Jari Vlak en doelman Michael Brouwer zien Van Landschoot scoren.

Nog geen minuut later zette Van Landschoot met een prima steekpass Arno Van Keilegom vrij voor de keeper, maar zijn afronding belandde aan de verkeerde kant van de paal. Alhoewel de tweede helft toen pas vier minuten oud was, zou het ook meteen de laatste Helmondse kans van de wedstrijd zijn. Vanaf dat moment was het alleen nog maar een kwestie van tegenhouden, wat met dank aan een tweetal reddingen van doelman Mike Havekotte (op pogingen van spits Ben Scholte en Peter van Ooijen) en geluk bij een schot van heel dichtbij op de paal van de van FC Groningen gehuurde Joël van Kaam, nog lukte ook.

Emmen_VanKeilegom.jpg

Arno Van Keilegom liet een grote kans op de 2-0 liggen

Verder zag scheidsrechter Rozendal er geen penalty in toen Jarno Lion een bal op zijn hand kreeg in het strafschopgebied, dezelfde arbiter had er ook geen probleem mee dat doelman Mike Havekotte een serieuze gooi deed naar het wereldrecord tijdrekken. De vijf minuten extra tijd die werd bijgeteld compenseerde dit geenszins.

Emmen_Havekotte.jpg

Typerend beeld, doelman Havekotte heeft de bal (langdurig) in handen

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte - Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs - Jellert Van Landschoot, Gaétan Bosiers (73’ Paul Fosu-Mensah), Jarno Lion – Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jules Houttequiet (65’ Dylan Seys, 87’ Sander Vereijken).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Jossue Dolet, Jessy Hendrikx, Ilias Breugelmans, Bryan van Hove, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Keyennu Lont (geblesseerd) en Kevin Bukusu (interlandverplichtingen).

Emmen_Bosiers_Fosu_Mensah.jpg

Na de wissel van Gaétan Bosiers voor Paul Fosu-Mensah ging Helmond Sport in een 5-3-2 formatie verder