03 november 2017
Helmond Sport 3-1 FC Emmen
GS Staalwerken Stadion

Eerste thuiszege Helmond Sport!

Vier dagen nadat een jarenlange periode van onzekerheid over de komst van een nieuw stadion werd afgesloten, maakte Helmond Sport ook een einde aan het wachten op de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De 3-1 zege op FC Emmen was geeneens geflatteerd, het team van Roy Hendriksen benutte maar een (relatief) klein gedeelte van de vele kansen die het kreeg tegen de tegenvallende Drenten.
 

De eerste kans van de wedstrijd (al na zestig seconden) was evenwel voor de gasten, al kwam dat volledig op het conto van Grad Damen die Michael Chacon alle gelegenheid bood om vanaf tien meter uit te halen. Doelman Stijn van Gassel reageerde met een prachtige save, maar had tien minuten later geen verweer bij het vrije trap vanaf twintig meter ingeschoten door de linksbenige Youri Loen (12' ;0-1).
Na deze vroege achterstand trok Helmond Sport het initiatief nadrukkelijk naar zich toe, bij zijn derde doelpoging was het de Belgische spits Arne Naudts die uit een voorzet van Hiwat met een steenharde kopbal scoorde (33' ;1-1).

Naudts was niet de enige spits die zich liet zien, ook Jordy Thomassen (net zoals vorige week tegen FC Den Bosch als linksbuiten geposteerd) nam een aantal keren de debuterende (slechts 17-jarige) Emmen-keeper Kjell Scherpen onder vuur. Voor de verdiende voorsprong tekende echter een middenvelder, slechts drie minuten nadat de onlangs van een blessure herstelde Steven Edwards was ingevallen passeerde hij op aangeven van Robert Braber de boomlange Scherpen (61' ;2-1). Zeven minuten kon Edwards zichzelf nog nadrukkelijker op de borst kloppen toen hij uit een corner de bal het doel in schoof (68' ;3-1).

Ook na deze 3-1 kreeg Jordy Thomassen nog drie kansen om de score verder op te voeren (respectievelijk: niet goed ingeschoten; pech met een schot tegen de lat; goed afgerond maar een prima redding van dit 2.02m lange keeperstalent), de 1.331 toeschouwers waren met deze eindcijfers ook al dik tevreden. Komend weekend staan de festiviteiten op het programma in het kader van het 50-jarig jubileum, het eerste elftal komt daarin op zaterdagmiddag in actie tegen het Duitse Vfl Bochum (dertiende in de Tweede Bundesliga). Helmond Sport gaat het feestweekend in met een zestiende plaats in de Jupiler League, en met de wetenschap dat de tweede periode prima is gestart.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel; Maiky Fecunda, Stephen Warmolts, Ron Janzen, Jason Bourdouxhe; Bram Zwanen (58' Steven Edwards), Robert Braber, Grad Damen (75' Dylan de Braal); Giovanni Hiwat (66' Furghill Zeldenrust), Arne Naudts, Jordy Thomassen.
Geel: Janzen (45' ;neerhalen tegenstander) en Thomassen (69' ;spelbederf).
Op de bank en niet ingevallen: Joey Godee, Charlton Vicento, Robert van Koesveld, Wietse van Lankveld, Jamie Watt (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Afwezig: Jeroen Verkennis, Brandon Ormonde-Ottewill en Maikel Verkoelen (allen geblesseerd).