04 februari 2022
Jong PSV 2-0 Helmond Sport
PSV Campus De Herdgang

Nederlaag Helmond Sport bij Jong PSV

Helmond Sport heeft ook zijn derde wedstrijd van 2022 verloren, op Campus de Herdgang bleef gastheer Jong PSV met 2-0 aan de goede kant van de score.

JongPSV_Defise.jpgLucas Defise speelde een uur mee, en maakte een balvaste indruk.

In tegenstelling tot de afgelopen drie wedstrijden had trainer Wil Boessen vanavond aan spelers geen gebrek, op de bank namen maar liefst negen veldspelers en twee keepers plaats. Van de nieuwelingen startte alleen de van het Belgische Union gehuurde Lucas Defise in de basis. Deze middenvelder maakte aan de bal een solide indruk, zonder echt zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

JongPSV_Goselink.jpg

De twee grootste Helmondse kansen kwamen beiden op naam van Jelle Goselink.

Jelle Goselink liet zeker na om zijn stempel te drukken. De Helmondse spits werd al na zes minuten spelen door Arno Van Keilegom volledig vrij richting Kjell Peersman gelanceerd. De Belgische doelman van PSV hoefde eigenlijk niet in actie te komen, want Goselink liep met bal en al recht tegen hem aan.
Later in de eerste helft kreeg Goselink opnieuw een enorme kans, nu na een schitterende pass van Dylan Seys. De kopbal van Goselink van hoogstens vijf meter ging echter via de binnenkant van de paal weer terug het veld in.

JongPSV_Havekotte.jpg

Doelman Havekotte was erg ongelukkig bij de 1-0.

Op dat moment was de thuisclub al op voorsprong gekomen via Fodé Fofana. De beste man aan Eindhovense zijde deed dat met een kopbal uit een corner, HS-doelman Mike Havekotte deed twee pogingen om deze inzet van dichtbij te keren, maar de bal belandde uiteindelijk via zijn handen in het doel (21’ ;1-0).
Via linksbuiten Saibari en wederom Fofana kreeg de thuisclub nog voor de rust de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Ook na de hervatting kwam de eerste doelkans op naam van Saibari. De tweede kans werd wel verzilverd, een fraaie voorzet van linksback Fedde Leysen werd even zo fraai afgerond door Mohamed Nassoh (56’ ;2-0).

JongPSV_Vereijken.jpg

Sander Vereijken fungeerde de laatste twintig minuten als controlerende middenvelder.

In het restant van de wedstrijd gebeurde er bijzonder weinig. Seys, Bastiaans en De Bie tekenden voor doelpogingen, maar het was veel te weinig om nog uitzicht te krijgen op een resultaat. Door deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de voorlaatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie.

JongPSV_Seys.jpg

Dylan Seys stond aan de rechterflank geposteerd, Arno Van Keilegom op links.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs; Jarno Lion (70’ Thomas Beekman), Lucas Defise (62’ Sander Vereijken), Jellert Van Landschoot (80’ Gaétan Bosiers); Dylan Seys (80’ Amoros Nshimirimana), Jelle Goselink, Arno Van Keilegom (62’ Aaron Bastiaans).
Geel: Jarno Lion (32’; neerhalen tegenstander) en Bastiaans (83’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Bryan van Hove, Jessy Hendrikx, Paul Fosu-Mensah, Kevin Bukusu, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Ilias Breugelmans, Keyennu Lont en Jules Houttequiet.

JongPSV_Lion.jpgJJarno Lion (rechts) was weer fit genoeg om aan de aftrap te staan.