04 maart 2022
Helmond Sport 1-2 FC Eindhoven
GS Staalwerken Stadion

Derby gaat in slotfase verloren

Helmond Sport heeft vanavond in het SolarUnie Stadion geen resultaat weten te behalen tegen FC Eindhoven. De derby van ZuidOost-Brabant, die pas heel laat echt ontbrandde, ging met 1-2 verloren.

Ehv_VanderMeer.jpgRobin van der Meer met geel-blauwe aanvoerdersband, dit in het kader van de ondersteuning van Oekraïne.

Trainer Sven Swinnen koos voor exact dezelfde basis als afgelopen dinsdag bij de gewonnen inhaalwedstrijd tegen Emmen. Na een eerste kwartier aftasten, kwamen de gasten ‘uit het niets’ op voorsprong. Een Eindhovense vrije trap kwam terecht bij Jort van de Sande die tussen een drietal Helmondse verdedigers door toch op doel kon schieten. Doelman Havekotte kon zijn inzet weliswaar keren, maar was kansloos in de rebound van Canadese Fransman Charles-Andreas Brym (16’ ;0-1).

Ehv_vdMeer_opstootje.jpgAnders dan deze foto met Robin van der Meer en Valentino Vermeulen doet vermoeden, was de derby behoorlijk tam.

Helmond Sport had het erg lastig in de buurt van het Eindhovense strafschopgebied te komen, maar kreeg desondanks drie opgelegde doelkansen. Deze vielen echter wel in een tijdsbestek van ongeveer vijf seconden, de schoten van Thomas Beekman, Dylan Seys en Jelle Goselink werden allen geblokt door Eindhovense verdedigers.

Ehv_Seys.jpgDylan Seys was vanavond te onzichtbaar.

Was de eerste helft al geen groot spektakel, na de hervatting werd het er lange tijd niet beter op. Helmond Sport kwam tot een drietal doelpogingen (het doel van Nigel Bertrams werd daarbij echter niet gevonden) van achtereenvolgens Lucas Defise, Jarno Lion en Arno van Keilegom.

Ehv_VanKeilegom.jpgArno van Keilegom verving na de rust Thomas Beekman op het middenveld.

De derby leek als een nachtkaars uit te gaan, maar dankzij de ‘medewerking’ van Maarten Peijnenburg kwam er toch nog vuur in. De terugspeelbal van deze Eindhovense centrale verdediger was een zo mogelijk nog groter cadeautje dan die van Jeroen Veldmate afgelopen dinsdag in Emmen. De ontvanger van dit presentje was wederom Jellert van Landschoot (82’ ;1-1).

Ehv_VanLandschoot_juich.jpg

Jellert Van Landschoot juicht om zijn twaalde treffer van het seizoen.

Met een gelijkspel zou het overgrote gedeelte van de bijna drieduizend toeschouwers dik tevreden zijn geweest, maar er zou er nog een flinke domper volgen. Geboren Helmonder Joey Sleegers zorgde met een kopbal op aangeven van Valentino Vermeulen voor de eerste thuisnederlaag tegen de blauw-witten sinds zes jaar (88’ ;1-2).

Ehv_1-2.jpgHet cruciale moment: Joey Sleegers (links) zorgt voor de 1-2.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Paul Fosu-Mensah (90’ Kevin Bukusu), Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs (76’ Ilias Breugelmans); Lucas Defise (55’ Sander Vereijken), Jarno Lion, Thomas Beekman (46’ Arno Van Keilegom); Dylan Seys (75’ Aaron Bastiaans), Jelle Goselink, Jellert Van Landschoot.
Geel: Fosu-Mensah (18’ ;neerhalen tegenstander) en Lion.
Op de bank en niet ingevallen: Bryan van Hove, Amoros Nshimirimana, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Maxime De Bie, Jessy Hendrikx, Gaétan Bosiers, Keyennu Lont en Jules Houttequiet.