04 november 2022
MVV Maastricht 4-0 Helmond Sport
Stadion De Geusselt

Helmond Sport's bijdrage aan spektakelstuk levert niets op

Helmond Sport heeft vanavond met 4-0 verloren van MVV. Anders dan dat deze uitslag doet vermoeden had Onze Club een overvloed aan kansen om (meerdere malen) te scoren in de met ruim zevenduizend toeschouwers prima gevulde Stadion De Geusselt.

MVV_Bakens.jpgDe tweede wedstrijd voor Tim Bakens als interim-hoofdtrainer.

Aangezien de aloude voetbalwijsheid “Never change a winning team” ook van toepassing op ad interim-hoofdtrainers had Tim Bakens dezelfde ploeg aan de aftrap staan als vorige week tegen ADO Den Haag. De Groesbeker heeft overigens nog steeds te kampen met een flinke rij afwezigen, de zieke Zwitser David Mistrafović behoorde daar vandaag ook toe.

MVV_Kaars.jpgMartijn Kaars speelde een prima wedstrijd, maar wacht desondanks nog steeds op zijn eerste uitgoal. 

De eerste helft tussen nummer twee MVV en nummer voorlaatst Helmond Sport laat zich het best beschrijven door de Duitse uitdrukking “offener Schlagabtausch’. Met name Helmond Sport leek zich vooral bezig te houden met het creëren van kansen, de verdediging was daarbij van ondergeschikt belang. Het was dan ook eigenlijk een wonder dat het tot halverwege de eerste helft duurde voordat de eerste treffer viel. Scheidsrechter Vermeiren hielp daarbij ook een handje door ‘verdachte situaties’ in het strafschopgebied (aan beide kanten één, dus wel eerlijk verdeeld) weg te wuiven.

MVV_VanVlerken.jpgBram van Vlerken beleefde geen prettige avond in De Geusselt.

Nadat Flor Van den Eynden met een kopbal en de continu gevaarlijke Martijn Kaars met een schot tegen de kruising al dicht bij een Helmondse voorsprong waren, viel de treffer aan de andere kant. Niet toevallig ontstond die uit een van de vele levensgevaarlijke omschakelingen van de Limburgers. Toen ook nog Bram van Vlerken uitgleed en het schot van Ruben van Bommel door Flor Van den Eynden van richting werd veranderd, was er voor doelman Havekotte geen houden meer aan (23’ ;1-0).

Na deze openingstreffer deden beide ploegen er nog een schepje bovenop, het bieden van spektakel leek vanavond het gezamenlijke doel van beide ploegen. Håkon Lorentzen was binnen een paar minuten tweemaal met het hoofd (de Noor wint enorm veel kopduels) dicht bij de 1-1, waarna even later Flor Van den Eynden hoogstpersoonlijk de 2-0 voorkwam door op de lijn een inzet van Koen Kostons te keren. 

MVV_Aftrap.jpgDeze spelhervatting kwam iets te vaak voor vanavond.

Net nadat Van Keilegom door een slechte aanname een kans op de gelijkmaker verprutste, werd Helmond Sport weer eens verrast door een pijlsnelle counter van de gastheren. Bram van Vlerken werd er volledig uitgelopen door Ruben van Bommel, diens voorzet werd eenvoudig binnengelopen door Nicky Souren (37’ ;2-0).

MVV_Arias.jpg

Jafar Arias deed het laatste half uur mee.

Na de hervatting duurde het niet lang voor de volgende treffer viel. Na een vrije trap, gegeven vanwege een overtreding die Van den Eynden een gele kaart kostte, was het Håkon Lorentzen die in een poging om de inzet van Ruben van Bommel te keren, de bal over de eigen doellijn werkte (51’ ;3-0).
Via Kaars en Van Keilegom kreeg Helmond Sport nog de laatste kansen om terug in de wedstrijd te komen, daarna zakte het vertrouwen uit de ploeg weg. Helmond Sport zou zelfs nog een tweede eigen goal produceren, nu was het invaller Robin van der Meer die zijn terugspeelbal langs Havekotte af in het net zag belanden (85’ ;4-0).

MVV_Terzi.jpgOok speelminuten voor rechtsback Emir Terzi.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken (77’ Emir Terzi), Tom Beugelsdijk (63’ Robin van der Meer), Flor Van den Eynden, Bryan van Hove (86’ Gabriël Çulhacı); Michael Chacon, Elmo Lieftink; Arno Van Keilegom, Håkon Lorentzen (63’ Jafar Arias), Gaétan Bosiers (63’ Wassim Essanoussi); Martijn Kaars.
Geel: Beugelsdijk (35’), Bosiers (42’), Van den Eynden (50’) en Van Vlerken (73’), alleen voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen: Jarno Lion, Dylan Dassy, Marcus Scholten en de keepers Robin Mantel en Ahmed Azmi.
Afwezig: David Mistrafović (ziek), Eros Maddy, Peter van Ooijen, Jelle Goselink, Daniël Breedijk, Chris Kalukila en Dylan van Diepen (allen geblesseerd).