04 december 2020
Helmond Sport 0-2 Go Ahead Eagles
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport komt niet tot scoren tegen Go Ahead Eagles

Helmond Sport heeft geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De formatie van Wil Boessen had een aantal kansen op een beter resultaat, maar slaagde er niet in om te scoren tegen de minst gepasseerde ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

Wil Boessen had voor de derde keer op rij gekozen voor dezelfde basis. In deze vertrouwde formatie moest het echter in de openingsfase het initiatief aan de gasten overlaten. Stijn van Gassel hield de vrij voor hem opduikende rechtsback Boyd Lucassen met een prima redding van scoren af. Vier minuten later werd de Helmondse doelman weliswaar gepasseerd, maar dat gebeurde in buitenspelpositie. Twee minuten later lag de bal wederom in het Helmondse net, en ook nu had scheidsrechter Bos de mogelijkheid om deze treffer af te keuren. Aan het onhoudbare schot van Antoine Rabillard was namelijk een duw- en trekpartij tussen centrale verdediger Alec Van Hoorenbeeck en GAE-spits Sam Hendriks voorafgegaan, waarbij laatstgenoemde het meest viel te verwijten. Van Hoorenbeeck appelleerde nadrukkelijk, maar ondertussen zorgde de op onderstaande foto op de achtergrond net zichtbare Franse rechtsbuiten voor de openingstreffer (19’ ;0-1).

GAE_0-1.jpg

Helmond Sport kwam in de eerste helft in aanvallend opzicht niet verder dan drie kopballen. De eerste twee kwamen op naam van centrale verdediger Guus Joppen (beiden naast overigens), de laatste (vijf minuten voor rust) was wel op doel maar Lance Duijvestijn zag zijn inzet echter gepareerd door GAE-doelman Jay Gorter. De drie Helmondse voorhoedespelers waren voor de rust nauwelijks in het stuk voorgekomen, op een spaarzame actie van Loukili na. De aanvallers van de gasten lieten zich beduidend meer zien, zo kregen Francis Owen Ross en Sam Hendriks in de slotfase van de eerste helft de kans om de voorsprong te verdubbelen. De tweede treffer kwam echter op naam van een verdediger, in de blessuretijd kopte Sam Beukema (met rugnummer drie op onderstaande foto) raak uit een corner (45’+2 ;0-2).

GAE_0-2.jpg

In de eerste twintig minuten na rust liet Helmond Sport een aantal kansen liggen om weer terug in de wedstrijd te komen. Na een zeldzame fout van doelman Gorter kwam Gaétan Bosiers in kansrijke positie, maar het schot van de vanavond erg povere rechtsbuiten ging net over. Guus Joppen kopte even later voor de derde keer van deze avond zonder succes richting het Eagles-doel, waarna ook een kopbal van Duijvestijn niet tot de aansluitingstreffer resulteerde, deze ging tegen de lat.

GAE_Bosiers.jpg

Met Jordy Thomassen en de debuterende Jessy Hendrikx bracht trainer Boessen nog vers bloed in de aanval voor de slotfase. Laatstgenoemde (gehuurd van VVV Venlo) zorgde in de voorlaatste minuut voor de laatste kans van de avond, zijn kopbal (om de een of andere reden werd Helmond Sport vanavond bijna uitsluitend door de lucht gevaarlijk) werd door Jay Gorter net onder de lat vandaan gehaald. Voor de GAE-keeper was het al de negende keer deze competitie dat hij zijn doel schoon hield, voor Helmond Sport de zesde wedstrijd waarin het niet wist te scoren.

GAE_Reith.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Guus Joppen, Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken, Jeff Stans (67' Jordy Thomassen), Lance Duijvestijn ; Gaétan Bosiers (72' Jessy Hendrikx), Jelle Goselink, Karim Loukili.
Geel: Vereijken (69' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Orhan Džepar, Maxime De Bie, Juul Respen, Berk Cetin, Joël Roeffen en Rowen Koot (keeper).
Afwezig: Arno Van Keilegom, Dani Theunissen, Kay van de Vorst, Ramon de Wilde en Robin Mantel (keeper).