05 februari 2016
Helmond Sport 3-2 FC Emmen
GS Staalwerken Stadion

Broodnodige zege op Emmen

broodnodige zege op emmen

Na drie nederlagen op rij heeft Helmond Sport vanavond met 3-2 gewonnen van Emmen. Deze broodnodige zege was overigens niet of nauwelijks verdiend te noemen, wel toonde het team van Jan van Dijk (zeker in vergelijking met het ongeinspireerde optreden van afgelopen maandag in Sittard) de nodige veerkracht om tweemaal terug te komen van een achterstand.
 

Slechts één wijziging in de basis

Het bedenkelijke optreden tegen Fortuna Sittard was voor Jan van Dijk geen reden geweest om de basisformatie flink door elkaar te gooien. Uiteraard moest er wel een vervanger komen voor de geschorste Edwards, deze werd gevonden in de persoon van Jeffrey van Nuland. Na de rust zou hij echter niet meer terugkomen, Sam Strijbosch werd zijn (wat meer dynamischer) vervanger op het middenveld.
Er waren overigens heel wat meer spelers die halverwege de wedstrijd in aanmerking kwamen voor een wissel. Helmond Sport leek zonder vertrouwen aan de de wedstrijd te zijn begonnen en dat werd er na de zeer vroege achterstand niet beter op. Pijnlijk was ook nog dat het Warmolts was die de bal in eigen doel schoot, dit in een poging om Jurjan Mannes van het scoren af te houden (4' ;0-1). Wouter van der Steen was bij deze actie kansloos, maar verrichtte wel twee beslissende reddingen toen Raymond Gyasi (verreweg de gevaarlijkste speler bij de Drenten) vrij voor doel verscheen.

Warmolts scoort in beide doelen

De naam Warmolts kon een paar minuten voor de rust wederom worden ingevuld op het scoreformulier, nu kopte hij (volledig vrijstaand) een vrije trap van Mounir El Allouchi binnen (42' ;1-1).  De tweede helft begon echter weer zoals de eerste, namelijk met een snelle achterstand. Erixon Danso ontsnapte aan de buitenspelval (overigens werd door de assistent-scheidsrechter wel heel even de vlag omhoog gehouden) en lepelde de bal over Van der Steen (48' ;1-2).
De eerste Helmondse kans in de tweede helft was meteen goed voor de gelijkmaker. Toen Van de Sande in buitenspelpositie de diepte in werd gestuurd kwam er geen vlagsignaal (zelfs niet heel even), zijn prima voorzet werd door de goed meegelopen Sam Strijbosch afgerond (56' ;2-2).

Van de Sande en Strijbosch eveneens bij twee goals betrokken

Nadat Danzo een enorme kans op de 2-3 had laten liggen, waren het opnieuw Van de Sande en Strijbosch die de volgende Helmondse treffer voor hun rekening namen. Van de Sande leek een vrije trap net buiten het strafschopgebied (en ideaal gelegen voor een linksbenige speler) rechtstreeks op doel te trappen, maar op het laatst meldde zich Strijbosch om de bal nog een klein tikje naar het midden te geven. Blijkbaar was de positie nu helemaal perfect, want Roel (hey,hey,hey!) van de Sande schoot vervolgens via de onderkant van de lat binnen (73' ;3-2).
Emmen kreeg nauwelijks drie minuten later een opgelegde kans voor de gelijkmaker, maar Danzo miste nog maar eens oog-in-oog met Van der Steen. Tot een echt slotoffensief kwamen de gasten niet meer, Helmond Sport slaagde er tot opluchting van de 1.124 toeschouwers deze keer (in tegenstelling tot de wedstrijden tegen Jong Ajax en NAC) ook in om de blessuretijd te overleven. 

Stand en volgende wedstrijd

Helmond Sport stijgt na deze zege naar de tiende plaats in de Jupiler League. In de eindrangschikking is dit voldoende voor een plaats in de play-offs aangezien de huidige nummers acht en negen (Jong Ajax en PSV) hieraan niet mogen meedoen.
A.s. vrijdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, ook FC Den Bosch is een directe concurrent in de strijd om de play-off tickets.
 

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen - Gévero Markiet (88' Maiky Fecunda), Stephen Warmolts, Kai Heerings, Yannick Cortie - Kevin Visser, Jeffrey van Nuland (46' Sam Strijbosch), Roel van de Sande - Gyrano Kerk, Mounir el Allouchi (57' Thomas Schilders), Gillian Justiana.
Op de bank en niet ingevallen: Carlo de Reuver, Sven van de Kerkhof, Colin van Gool en Jamie Watt (keeper).
Geel: Van Nuland (43' ;neerhalen tegenstander), Markiet (45'+1 ; neerhalen tegenstander) en Strijbosch (59' ;vasthouden tegenstander).
Afwezig: Koot (ziek), Edwards (geschorst) en Vicento (geblesseerd).

Helmond Sport - FC Emmen 5 februari 2016