05 maart 2021
Helmond Sport 0-7 N.E.C.
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport na vroege rode kaart kansloos tegen N.E.C.

Helmond Sport heeft vanavond in het SolarUnie Stadion een zware nederlaag geleden tegen N.E.C.
Na een vroege rode kaart met meteen daaropvolgend een achterstand, was het team van trainer Wil Boessen niet meer in staat om serieus tegenstand te bieden tegen de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. De technisch zeer vaardige Nijmegenaren zouden in deze ongekend eenzijdige wedstrijd in totaal zeven maal doel treffen.

Ook in de (korte) periode dat er ‘gewoon’ elf tegen elf werd gespeeld, had Helmond Sport het al erg lastig. Aanvaller Elayis Tavşan kwam al na zes minuten spelen vrij voor doel, maar vond doelman Stijn van Gassel op zijn weg. Vijf minuten later was de ex-speler van Telstar en Sparta wederom dreigend, maar ook nu bleef dat nog zonder gevolgen.  Dat zou drie minuten later echter anders uitpakken toen de 19-jarige spits wederom was doorgebroken. Orhan Džepar (net zoals in de afgelopen wedstrijd tegen FC Dordrecht in het centrum van de verdediging opgesteld) haalde hem met een alles-of-niets sliding neer, wegens het verijdelen van een scoringskans trok scheidsrechter Dieperink terecht de rode kaart.

NEC_Dzepar_Rood.jpg

De uitval van Tavşan was overigens ingeleid door enorm slordig balverlies van Arno Van Keilegom. De huurling van KV Mechelen was voor het eerst op het middenveld opgesteld, vanwege de absentie van Lance Duijvestijn was daar een vacature ontstaan. Gaétan Bosiers stond nu in de basis als rechtsbuiten, maar na de rode kaart van Džepar bleef er van het oorspronkelijk tactisch plan uiteraard niets meer over. Zo zakte Bosiers terug naar het middenveld, en kwam Maxime De Bie in het centrum van de verdediging te spelen, een positie die hij wellicht al vanaf de aftrap had kunnen innemen.

NEC_Dzepar.jpg

Behalve de rode kaart kreeg Helmond Sport ook nog een vrije trap tegen op de rand van het strafschopgebied. Jordy Bruijn zag zijn inzet via de lat weer terug in het veld stuiten, waarop de mee opgekomen centrale verdediger Rens van Eijden de bal wist binnen te koppen (17’ ;0-1). Binnen het half uur was de wedstrijd beslist toen Rangelo Janga uit de rebound kon scoren na een redding van Stijn van Gassel op de (wederom) doorgebroken Tavşan (29’ ;0-2).

NEC_Van_Gassel.jpg

Vanaf dat moment kon Helmond Sport alleen nog maar proberen om de schade zo beperkt mogelijk te houden, maar dat was tegen het erg goed combinerende N.E.C. makkelijker gezegd dan gedaan. Zo tekende Jordy Bruijn met een schitterend schot in de kruising voor de derde treffer (39’ ;0-3).
Met Jordy Thomassen als eenzame aanvaller in plaats van de niet helemaal fitte Karim Loukili begon Helmond Sport aan een logischerwijs erg ondankbare tweede helft. De vierde tegengoal werd ook nog eens eenvoudig weggegeven, uit een corner mocht routinier Edgar Barreto vrijwel ongehinderd inkoppen (54’ ;0-4).

NEC_VanH.jpg

Uitblinker Tavşan kreeg zijn beloning in de vorm van de vijfde treffer, waarbij hij Alec Van Hoorenbeeck soepel uitkapte (58’ ;0-5).
Goals van Bart van Rooij (76’ ;0-6) en invaller Thibo Baeten (88’ ;0-7) zorgden voor een ‘historische’ nederlaag, nog nooit verloor Helmond Sport met ruimere cijfers in eigen huis. A.s. vrijdag speelt Helmond Sport een uitwedstrijd, in Breda is NAC de tegenstander.

Beginopstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Orhan Džepar, Alec Van Hoorenbeeck (aanv.), Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken, Arno Van Keilegom, Maxime De Bie ; Gaétan Bosiers, Jelle Goselink, Karim Loukili.

Opstelling Helmond Sport vanaf 15e minuut (4-4-1 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Maxime De Bie, Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs ; Jelle Goselink (78’ Jessy Hendrikx), Sander Vereijken, Arno Van Keilegom (65’ Aaron Bastiaans), Gaétan Bosiers (65’ Kay van de Vorst); Karim Loukili (46’ Jordy Thomassen).

Geel: Geen.
Rood:
Orhan Džepar (14’ ;neerhalen doorgebroken tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Guus Joppen, Juul Respen, Jeff Stans, Joël Roeffen, Ramon de Wilde, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Lance Duijvestijn en Dani Theunissen.