05 augustus 2023
Heracles Almelo 2-0 Helmond Sport
Erve Asito

Vermoeid Helmond Sport verliest van Heracles

Helmond Sport heeft vanmiddag in een oefenwedstrijd met 2-0 verloren van Heracles Almelo. De Heraclieden hadden in dit duel in het Erve Asito Stadion niet hun sterkste formatie opgesteld, eerder op de dag had de thuisclub al tegen FC Volendam gespeeld.

Bob Peeters had slechts veertien fitte veldspelers tot zijn beschikking, Elmo Lieftink stond daarom (wederom) in het centrum van de verdediging. Hij zag hoe Lasse Wehmeyer de eerste doelkans van de wedstrijd kreeg, het (wilde) schot van de rechtsbuiten ging echter voorlangs. Even later zou balverlies van Lieftink de inleiding vormen voor de tweede kans van de thuisclub, Diego van Oorschot schoot net naast.

Heracles_Lieftink.jpg

Gaandeweg de eerste helft kwam Helmond Sport beter in het spel. Martijn Kaars dwong Heracles-doelman Robin Jalving tot een eerste redding, even later had rechtsbuiten Joseph Amuzu meer moeten doen in een situatie waarin hij alleen op deze keeper af ging. Laatstgenoemde kwam vervolgens goed weg toen hij een vrije trap van Elmo Lieftink uit een scherpe hoek tegen de paal zag belanden.

Heracles_Kaars.jpg

Ook na de hervatting was Helmond Sport dicht bij de openingstreffer, Håkon Lorentzen kwam een paar centimeter tekort om een voorzet van Martijn Kaars in het lege doel te schuiven. De Noorse spits kwam bij deze poging echter hardhandig in botsing met de paal, en moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger Mohammed Amin Doudah stond nog niet binnen de lijnen toen de volledig vrijstaande Diego van Oorschot de score had geopend (63’ ;1-0).

Heracles_Lorentzen.jpg

Daarna ging de vermoeidheid van het trainingskamp (Helmond Sport is al sinds woensdag in het nabij gelegen Delden) duidelijk zijn tol eisen. Afgezien van een situatie waarin Arno Van Keilegom een strafschop had moeten krijgen, slaagde Helmond Sport er niet meer in om aanspraak te maken op de gelijkmaker. In de slotfase werd de nederlaag zelfs nog iets groter, spits Antonio Satriano kon van dichtbij ongehinderd met het hoofd scoren (90’ ;2-0).

Heracles_Van_Keilegom2.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Robin Mantel; Bram van Vlerken (64’ Noé Rottiers), Flor Van den Eynden, Elmo Lieftink, Bryan van Hove (81’ Gabriël Çulhacı); Lucas Vankerkhoven, Arno Van Keilegom, Michael Chacon; Joseph Amuzu (73’ Michel Ludwig), Håkon Lorentzen (64’ Mohammed Amin Doudah), Martijn Kaars.
Op de bank en niet ingevallen: Ramon ten Hove (keeper op proef).
Afwezig: Wouter van der Steen, Peter van Ooijen, Lars Zonneveld, Mees Kreekels, Giannis-Fivos Botos, Pius Krätschmer, Tarik Essakkati, Álvaro Marín, Wassim Essanoussi en David Mistrafović.