05 oktober 2018
Jong AZ 2-2 Helmond Sport
AFAS Trainingscomplex

Wederom gelijkspel Helmond Sport, nu bij Jong AZ

Helmond Sport heeft vanavond op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer met 2-2 gelijk gespeeld tegen Jong AZ. Het was al de vijfde keer dit seizoen dat het team van Robby Alflen de punten deelde met de opponent. De eerste seizoenzege laat dus nog op zich wachten maar in deze achtste competitie wedstrijd kwam wel voor het eerst de naam van spits Arne Naudts op het scoreformulier.

Trainer Robby Alflen had in tactisch opzicht een behoorlijke wijziging aangebracht, voor het eerst werd er in een 4-4-2 systeem gespeeld. In deze formatie werd in de openingsfase vooral de nadruk gelegd op tegenhouden op de eigen helft. In deze fase kreeg Jong AZ kansen op de openingstreffer via Vince Gino Dekker, Kenzo Goudmijn, Mees Kaandorp en Ferdy Druijff die tegen de paal kopte. Helmond Sport raakte in de beginfase ook de paal, dit na een schot van Swinnen.
Gaandeweg de eerste helft werd Helmond Sport op de counter gevaarlijker, zo ging Zeldenrust alleen op doelman Jesper Schendelaar af. Enkele minuten hierna vormde een vrije trap van Zeldenrust de inleiding voor de op dat moment verrassende voorsprong, de eerste rebound van Verkennis werd opnieuw door de keeper gepareerd, de re-rebound van Naudts niet meer (29’ ;0-1).

De thuisclub kreeg zes minuten later via Druijff een enorme kans op de gelijkmaker, na balverlies van Bart Meijers. Druijff bracht even later toch zijn team langszij, een prima voorzet van Vince Gino Dekker werd door hem evenzo fraai ingekopt (42’ ;1-1). Helmond Sport stond op dat moment echter met een man minder op het veld, Nick de Louw had ademhalingsmoeilijkheden nadat hij een knie in zijn zij had gekregen. De 20-jarige Somerenaar zou niet meer terugkeren, geen prettige terugkeer in de basis dus nadat hij op zijn beurt de positie had ingenomen van de vorige week geblesseerd geraakte Knops.

Na de rust beet Helmond Sport veel meer van zich af. Poelmans (in de eerste helft nauwelijks gesignaleerd op vijandelijke helft) en Zeldenrust hadden al in de openingsfase kansen, het was Naudts die (op aangeven van Brusselers) voor de logische voorsprong zorgde (56’ ;1-2).
Naudts was even later zelfs dicht bij zijn en ook Helmond Sport’s derde treffer, maar zag zijn halfvolley tegen de paal gaan. Jong AZ was op dat moment echter al langszij gekomen (61’ ;2-2), de ene Mees (Kaandorp) gaf een assist aan de andere Mees (Hoedemakers).

Met wat (kleine) kansen over en weer bleef het tot in de blessuretijd spannend voor de 520 toeschouwers, invaller Wesdorp was nog het dichtst bij een Helmondse treffer (en zege). Deze eerste zege kan er a.s. vrijdag alsnog komen als nummer dertien Telstar (vijf plaatsen boven Helmond Sport) naar het SolarUnie Stadion komt.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Stijn van Gassel ; Jeroen Verkennis, Bart Meijers, Nick de Louw (43’ Dylan de Braal), Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Jordan van der Gaag (73’ Koen Wesdorp), Dean Koolhof, Bodi Brusselers (84’ Diego Snepvangers) ; Furhgill Zeldenrust, Arne Naudts.
Geel: Brusselers (52’ ;vasthouden tegenstander) en Poelmans (89’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Richelor Sprangers, Bram Zwanen, Albian Muzaqi, Dion van Horne en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Kjell Knops, Maiky Fecunda, Steven Edwards, Ron Janzen, Daan Ibrahim en Jamie Watt (allen geblesseerd/niet wedstrijdfit).