06 januari 2023
VVV-Venlo 1-1 Helmond Sport
Covebo Stadion - De Koel

Helmond Sport haalt verdiend punt in Venlo

Helmond Sport heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar het eerste gelijkspel van dit seizoen behaald. In De Koel werden de punten gedeeld met VVV-Venlo, de enige tegenstander waar dit seizoen nog niet tegen was gespeeld.

In zijn eerste officiële optreden voor Onze Club had trainer Bob Peeters te maken met een hele lijst van afwezige spelers, daarnaast werden Tom Beugelsdijk en Eros Maddy buiten de basis gehouden. In het centrum van de aanval stond Jafar Arias opgesteld, Martijn Kaars begon als linkerspits. Na tachtig seconden spelen had de clubtopscorer vrij baan richting VVV-doelman Ennio van der Gouw, maar liet zich alsnog inhalen door VVV-verdediger Rick Ketting.

VVV_Mistrafovic.jpg

David Mistrafović stond voor het eerst in de basis.

Dit uiterst snelle eerste gevaarlijke moment kreeg echter geen vervolg. Na een half uur spelen was de terechte conclusie dat de wedstrijd van een ongekende saaiheid was. De thuisclub had weliswaar meer balbezit, maar wist daaruit niets te creëren. Toch zouden de geel-zwarten op voorsprong komen, doelman Mike Havekotte verkeek zich namelijk volledig op een ver schot van Nick Venema (31’ ;1-0).

Ook na deze openingstreffer veranderde er niets in het spelbeeld, pas na de hervatting zou er wat leven in de brouwerij komen. Trainer Peeters wisselde onder de rust spits Jafar Arias (die nauwelijks in het stuk voorkwam) voor Håkon Lorentzen, de Noor zou halverwege de tweede helft een levensgrote kans op de gelijkmaker missen.

Helmond Sport had het initiatief toen nadrukkelijk overgenomen, op de rechterflank was ook al Eros Maddy in de plaats gekomen van de onzichtbare Wassim Essanoussi. De gelijkmaker was dan ook oververdiend, vanaf de rand van het strafschopgebied vond Bram van Vlerken door een woud van spelers met een geplaatste schuiver de verste hoek (69’ ;1-1).

VVV_VanVlerken.jpg

Bram van Vlerken (met nr.2) viert zijn eerste treffer in Helmondse dienst.

In deze fase leek een Helmondse zege zeker tot de mogelijkheden te horen, het is overigens van september 2000 geleden dat Helmond Sport de volle winst wist te behalen in de Koel. De onlangs aangestelde technisch manager Jurgen Streppel maakte toen deel uit van die winnende formatie.

De tweede Helmondse treffer had er kunnen komen toen Maddy prima werd weggestuurd door Lion, ook Van Keilegom kwam met een schot uit de draai nog in kansrijke positie. Laatstgenoemde moest echter drie minuten later het veld verlaten met een rode kaart, na een overtreding in de buurt van de middellijn. De thuisclub zette vervolgens nog even aan voor een slotoffensief, maar leverde niets op.

VVV_VanKeilegom2.jpgArno Van Keilegom moest het veld verlaten na een overtreding.

Bob Peeters was na afloop dan ook tevreden over zijn ploeg. "We hadden te kampen met veel afwezigen, maar desondanks heeft VVV slechts één kans gekregen. Na de rust heb ik mijn ploeg ook in balbezit prima zien spelen, met name te danken dat we toen met Lorentzen en Kaars in het centrum van de aanval speelden. We hadden hier eigenlijk kunnen winnen." 

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer, Bryan van Hove (90’+4 Gabriël Çulhacı); Jarno Lion, David Mistrafović, Arno Van Keilegom ; Wassim Essanoussi (60’ Eros Maddy), Jafar Arias (46’ Håkon Lorentzen), Martijn Kaars.
Op de bank en niet ingevallen: Tom Beugelsdijk, Marcus Scholten, Emir Terzi, Dylan van Diepen en keeper Ahmed Azmi.
Geel: Lion (24’) en Van den Eynden (29’), beiden voor neerhalen tegenstander.
Rood: Van Keilegom (88’ ; van achteren neerhalen tegenstander).
Afwezig: Peter van Ooijen, Elmo Lieftink, Michael Chacón, Gaétan Bosiers, Jelle Goselink, Daniël Breedijk, Chris Kalukila en Robin Mantel (keeper).