06 februari 2017
Helmond Sport 3-4 Telstar
GS Staalwerken Stadion

Pijnlijke thuisnederlaag tegen Telstar

Helmond Sport heeft de kans laten liggen om zich te revancheren voor de 4-2 nederlaag eerder dit seizoen in Velsen-Zuid, in het Lavans Stadion werd het (in opnieuw een zeer doelpuntrijke wedstrijd) 3-4. Halverwege deze bizarre partij leek er voor het team van Roy Hendriksen geen vuiltje aan de lucht, maar onbegrijpelijk slordig verdedigen in (vooral het begin van) de tweede helft deed de wedstrijd volledig kantelen.
 

In de basis waren geen verrassingen te noteren, Ron Janzen was op de linksback positie de logische vervanger van de geschorste Justiana. Verder waren er geen personele wijzingen in vergelijking met de ontmoeting van afgelopen vrijdag tegen Cambuur, het spelbeeld was daarentegen compleet anders. Helmond Sport was nu vanaf het begin de dominerende partij, na een kwartier spelen leverde dit de eerste doelkans op voor Zeldenrust na een voorzet van de in de eerste helft prima spelende Höcher.

De Velsenaren hadden tot dan toe geen enkele poging gedaan om Kaya te bedreigen, maar na een mislukt schot van Tutuarima kwam de bal bij toeval voor de voeten van Benjamin van de Broek die verwoestend uithaalde (17' ;0-1). Amper een minuut later werd deze tussenstand die haaks stond op het spelbeeld al aangepast, na een assist van Braber gooide Thomassen er een zaalvoetbalpasseerbeweging uit, om vervolgens af te ronden (18' ;1-1).

Wat later in de eerste helft liet de clubtopscorer na om zijn team op voorsprong te zetten, zijn kopbal uit een voorzet van Zeldenrust had buiten bereik van doelman Boy de Jong in het doel moeten gaan. Vier minuten later viel deze verdiende treffer toch, na een enorm strakke pass van Höcher kwam Zeldenrust vrij voor doel. Zijn eerste poging stuitte op De Jong, maar in de rebound kon hij probleemloos scoren (41' ;2-1).

Onder de rust was ook de algemene verwachting dat de gehele tweede helft probleemloos zou verlopen, maar dat pakte totaal anders uit. Spits Fabian Serrarens werd het niet moeilijk gemaakt om de bal onder Kaya door te schieten (48' ;2-2), Benjamin van de Broek zag vijf minuten later zijn inzet van dichtbij via Kaya met een fraaie boog in het Helmondse doel verdwijnen (53' ;2-3).

Toen de achterstand al was verdubbeld, Fabian Serrerens tikte met de buitenkant van de schoen een voorzet in de uiterste hoek (72' ;2-4), liet invaller Orhan Dzepar de kans liggen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De 1.286 toeschouwers kregen daardoor een superspannende slotfase voorgeschoteld, Thomassen scoorde uit de draai zijn tweede goal van de wedstrijd en tevens elfde van het seizoen (76' ;3-4).
In het resterende kwartier (waarin HS slechts met drie verdedigers speelde, Hiwat was als extra aanvaller ingebracht) werd de bal continu in het Velsense strafschopgebied gepompt, echter zonder resultaat.

Helmond Sport daalt na deze nederlaag naar de tiende plaats van de Jupiler League, a.s. vrijdag in Venlo bij koploper VVV is een resultaat bijzonder welkom om de aansluiting te behouden met de posities die in de eindrangschikking recht geven op een plaats in de tweede ronde van de play-offs.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Ferhat Kaya - Maikel Verkoelen, Stephen Warmolts, Robert van Koesveld (73' Giovanni Hiwat) , Ron Janzen - Steven Edwards, Robert Braber, Marc Höcher - Jordy Thomassen, Teije ten Den, Furghill Zeldenrust.
Geel: Van Koesveld (55' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Yaël Eisden, Jeroen Verkennis, Jason Bourdouxhe, Sam Strijbosch, Nick de Louw, Stijn van Gassel (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Afwezig: Justiana (geschorst), Hasani (ziek), Fecunda, Vicento, De Boom en Van Lankveld (geblesseerd).