06 maart 2023
De Graafschap 2-0 Helmond Sport
Stadion De Vijverberg

Helmond Sport komt er niet aan te pas in Doetinchem

Helmond Sport heeft vanavond een kansloze nederlaag geleden in de uitwedstrijd bij De Graafschap. Het team van Bob Peeters maakte in aanvallend inzicht een bijzonder povere indruk op De Vijverberg.

De Helmondse trainer had voor exact dezelfde basis gekozen als in de afgelopen (gewonnen) competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Dit is wellicht verrassender dan het in eerste instantie klinkt, het betekende namelijk dat de vorige week nog geschorste Eros Maddy op de bank begon.

Gra_Maddy.jpgEros Maddy kwam pas na rust in actie.

Het eerste kwartier van de wedstrijd valt gemakkelijk samen te vatten. De thuisclub had vrijwel continu de bal, maar kwam tot geen enkele doelpoging tegen de goed georganiseerde Helmondse verdediging. Van een organisatie was echter geen sprake toen de Superboeren een corner snel namen, bij de tweede paal kon Devin Haen geheel vrij inkoppen (15’ ;1-0).

Gra_VandeMeer2.jpg

Robin van der Meer werd onder de rust gewisseld.

Na deze openingstreffer kreeg doelman Mike Havekotte het wat drukker. Hij moest redding brengen na een kopbal van aanvoerder Jeffry Fortes, vervolgens vuurde Philip Brittijn twee schoten op hem af. Helmond Sport bewaarde de doelpogingen voor de laatste tien minuten van de eerste helft. Martijn Kaars zag zijn schot geblokt, in de rebound zag ook Lucas Vankerkhoven zijn inzet op een Graafschap-verdediger stranden. Voor de volledigheid melden we ook een schot van Peter van Ooijen die, net zoals aanvoerder Robin van der Meer, na de rust niet meer binnen de lijnen zou terugkeren.

Gra_VanOoijen.jpgPeter van Ooijen staat op het punt een gele kaart te krijgen van scheidsrechter Richard Martens.

Laatstgenoemde werd gewisseld door Flor Van den Eynden die voor wat meer snelheid in de laatste linie moest zorgen. Het idee was om wat verder van de eigen goal af te spelen om zodoende aanspraak op de gelijkmaker te kunnen maken. Maar de tweede helft was amper vijf minuten oud toen de achterstand werd verdubbeld. Balverlies van Mees Kreekels leidde de tweede treffer van de pas achttienjarige Devin Haen in, ook deze was met het hoofd (50’ ;2-0).

Gra_2-0.jpg

De in de voorselectie van Oranje-O20 opgenomen Devin Haen kopt de 2-0 binnen, links Flor Van den Eynden.

Kort daarna was het Giovanni Korte die de kans op de 3-0 liet liggen, waarna de wedstrijd zich naar het einde toe sleepte. Jafar Arias (invaller voor Jelle Goselink) tekende nog voor de enige serieuze Helmondse doelpoging na rust.

Gra_Arias2.jpg

Het enige Helmondse wapenfeit na rust in beeld: invaller Jafar Arias ziet zijn schot naast gaan. 

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Robin van der Meer (46’ Flor Van den Eynden), Gabriël Çulhacı; Lukas Vankerkhoven, Elmo Lieftink; Peter van Ooijen (46’ Eros Maddy), Martijn Kaars (85’ Wassim Essanoussi), Arno Van Keilegom (64’ Marcus Scholten); Jelle Goselink (64’ Jafar Arias).
Op de bank en niet ingevallen: Tom Beugelsdijk, David Mistrafović, Emir Terzi, Gaétan Bosiers, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Geel: Van Ooijen (33’ ;opstootje) en Van Vlerken (66’ ;neerhalen tegenstander)
Afwezig: Håkon Lorentzen, Jarno Lion, Bryan van Hove, Michael Chacón en Dylan van Diepen (allen geblesseerd).