06 mei 2022
Helmond Sport 1-1 FC Den Bosch
GS Staalwerken Stadion

Boyd Reith de held van de wedstrijd in het teken van de helden van 1982

Helmond Sport heeft vanavond het seizoen 2021/2022 afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch. In historisch perspectief gezien de meest logische uitslag, aangezien deze wedstrijd in het teken stond van de kampioenswedstrijd van veertig jaar geleden die eveneens in 1-1 eindigde.

FCDB_VanderSteen.jpgOp deze avond vol nostalgie is ook Wouter van der Steen terug op het oude nest.

De aankondiging van de huldiging van de helden van veertig jaar geleden trok flink wat extra toeschouwers naar het SolarUnie Stadion. Deze zagen hoe het huidige Helmond Sport (dat aan het andere uiteinde van de ranglijst bivakkeert) al na vijftig seconden op achterstand had kunnen komen, maar de verder uitstekend spelende Soufyan Ahannach raakte de bal volledig verkeerd.

FCDB_Seys2.jpgDylan Seys won vanavond wel overtuigend een sprintduel, maar scoorde niet.

Het duurde echter niet lang voordat Helmond Sport daar wat tegenover zette, Dylan Seys zag zijn inzet echter door ex-HS keeper Wouter van der Steen gekeerd. Twee minuten later kreeg het team van Sven Swinnen al de volgende kans, maar Jelle Goselink en Jellert Van Landschoot liepen elkaar in de weg bij een voorzet van Boyd Reith.
Het zou zeker niet de laatste kansen zijn voor Helmond Sport in de eerste helft. Dylan Seys knalde met een voorzet van Bryan Van Hove tegen de lat, Jellert Van Landschoot schoot wild hoog over na een communicatiefout in de Bossche achterhoede, en diep in de blessuretijd miste de Helmondse clubtopscorer van dit seizoen ook nog eens toen hij alleen op Wouter van der Steen af ging.

FCDB_VanLandschoot2.jpg

Jellert Van Landschoot wist niet te scoren in het retroshirt.

De gasten waren voorafgaand aan deze Helmondse kansenreeks echter al op voorsprong gekomen. Nadat de Helmondse verdediging al een paar maal had verzuimd om de bal weg te werken, was het Kevin Felida die vanaf vijftien meter met een schot via de binnenkant van de paal doelman Mike Havekotte passeerde (25’ ;0-1).
Na de hervatting werden de Helmondse kansen schaarser. Spits Jelle Goselink had pech toen hij vanaf tien meter de paal raakte, Thomas Beekman kwam tot twee kopballen waarbij de eerste werd gekeerd door Van der Steen, de tweede ging van heel dichtbij naast het doel.
Omdat Ryan Leyten net voor het ingaan van de blessuretijd een niet te missen kans onbenut liet, bleef het ook in de extra tijd spannend. In de laatste actie van de wedstrijd wist de opgekomen Boyd Reith dan toch nog het dik verdiende punt binnen te halen. Nadat de rechtsback eerst twee verdedigers had uitgespeeld, rondde hij bekwaam af (90’+3 ;1-1).

FCDB_Reith2.jpgBoyd Reith, de held van 6 mei 2022.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Paul Fosu-Mensah (77’ Jules Houttequiet), Jarno Lion, Bryan Van Hove, Maxime De Bie, Thomas Beekman (88’ Ilias Breugelmans), Gaétan Bosiers; Dylan Seys, Jelle Goselink (61’ Arno Van Keilegom), Jellert Van Landschoot.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen:  Aaron Bastiaans, Sander Vereijken, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Robin van der Meer, Dean van der Sluijs, Kevin Bukusu, Lucas Defise, Tarik Essakkati, Jessy Hendrikx, Amoros Nshimirimana en Keyennu Lont.