06 juli 2019
Mierlo Hout 1-4 Helmond Sport
Sportpark De Beemd

Winst op Mierlo-Hout in eerste oefenwedstrijd

Helmond Sport heeft vanmiddag zijn eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen, het honderdjarige Mierlo-Hout werd met 1-4 verslagen. De flink vernieuwde selectie van Wil Boessen begon prima op Sportpark De Beemd, spits Givan Werkhoven (overgekomen van Go Ahead Eagles) draaide fraai weg van zijn directe tegenstander om vervolgens keeper Tom Verhoeven te passeren (5’ ;0-1). Sander Vereijken (vorig seizoen spelend voor Gemert en daarvoor bij Mierlo Hout) was op vertrouwde bodem dichtbij de 0-2, maar zag zijn schot op de paal belanden.

Daarna werd het Helmondse spel slordiger, de thuisclub (die vanochtend het heuglijke nieuws kreeg dat de eerste ronde van de KNVB-Beker thuis tegen Flevo Boys wordt afgewerkt) had al een paar mogelijkheden onbenut gelaten om een speler vrij voor doelman Tielemans te krijgen toen Thom Meeuwsen op aangeven van Chris Kweens voor de gelijkmaker zorgde (34’ ;1-1). Voor de rust stelde Helmond Sport echter nog orde op zaken. Nadat Daan Ibrahim al voor open doel een kans had gemist, zorgde Dean Koolhof ingeleid door een voorzet van rechtsback Jeffrey Neral (overgekomen van Jong Sparta dat in de Tweede Divisie speelt) voor de voorsprong (44’ ;1-2). Deze ruststand had nog hoger kunnen zijn als Werkhoven in de laatste seconden van de eerste helft voor zijn tweede treffer had getekend.

Werkhoven kwam na de rust niet meer terug, zoals het overgrote gedeelte van zijn medespelers. Ook de tweede helft begon (net zoals de eerste) goed. Na een onderschepping van Diego Snepvangers raakte eerst Juul Respen de paal en vervolgens Robert Mutzers (speelde afgelopen seizoen eveneens in de Tweede Divisie, bij Kozakken Boys) de lat. Vervolgens mocht Respen nog een keer aanleggen, maar ook nu wist hij de Houtse doelman niet te passeren. Drie minuten na deze scrimmage zorgde Mutzers alsnog voor een verdubbeling van de voorsprong (51’ ;1-3), waarna hij nog drie mogelijkheden kreeg op meer treffers. In een slordige slotfase kreeg de tweede klasser amateur nog twee opgelegde kansen, maar het was Helmond Sport in de persoon van Bram Zwanen die voor het slotakkoord zorgde (89’ ;1-4).
Helmond Sport speelt zaterdag (wederom om drie uur) zijn volgende oefenwedstrijd, thuis tegen hoofdklasser amateur Nuenen.

Opstelling Helmond Sport eerste helft (4-3-3 formatie):
Stefan Tielemans ; Jeffrey Neral, Daan Klomp, Koen Wesdorp, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Kay van der Vorst, Dean Koolhof ; Sander Vereijken, Givan Werkhoven, Daan Ibrahim.

Opstelling aanvang tweede helft (4-2-4 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Jeroen Verkennis, Nick de Louw, Joeri Poelmans ; Bram Zwanen, Orhan Džepar ; Daan Ibrahim, Robert Mutzers, Juul Respen, Diego Snepvangers.