06 juli 2022
R.K.S.V. Nuenen 0-2 Helmond Sport
Sportpark Lage Landen

Helmond Sport overtuigt niet in Nuenen

In de tweede oefenwedstrijd heeft Helmond Sport een povere indruk gemaakt. In en tegen Nuenen won de formatie van Sven Swinnen met een magere 0-2 van de Vierde Divisionist (tot voor kort werd dit de Hoofdklasse genoemd).

Nuenen_Van_Keilegom.jpg

Arno Van Keilegom ziet zijn vrije trap in de Nuenense muur stranden.

De eerste doelpoging in dit goed bezochte duel op het fraaie Sportpark De Oude Landen viel pas na een kwartier te noteren. Deze kwam dan ook nog op naam van de amateurs, ingeleid door balverlies van Arno Van Keilegom. Doelman Robin Mantel zag het schot net naast zijn doel gaan.

Nuenen_Keeris.jpg

Helmond Sport-medewerker alias Nuenen-keeper Jeroen Keeris had eigenlijk een rustige avond.

De Belgische doelman van Helmond Sport moest na een half uur spelen een echte redding verrichten, en deed dat (net zoals de rest van het team functioneerde) met weinig overtuiging. Zijn collega-doelman Jeroen Keeris hoefde daarentegen voor de rust geen enkele redding te verrichten. De Nuenense doelman (in het ‘dagelijks leven’ werkzaam op het kantoor bij Helmond Sport) zag de enige geslaagde doelpoging van Jelle Goselink een paar meter naast gaan, en ook de voor Gabriël Culhaci ingevallen Bryan Van Hove wist zijn schot niet tussen de palen te krijgen.

Nuenen_Culhaci.jpg

Gabriël Culhaci moest de strijd staken wegens een blessure.

Laatstgenoemde was de enige die na de hervatting nog op het veld stond, de tien andere spelers waren gewisseld. Het hoogtepunt van deze oefenpartij viel zeven minuten na de rust te bewonderen. Spits Martijn Kaars begon halverwege eigen helft aan een solo waarbij hij twee verdedigers passeerde, wachtte vervolgens veel te lang met de volledig vrijstaande Marcus Scholten aan te spelen, maar toen de pass alsnog kwam wist Scholten deze met een fraaie achterwaartse beweging in het doel te werken (52’ ;0-1).

Nuenen_Van_Hove.jpgBryan Van Hove kreeg vanavond de meeste speelminuten.

Na dit juweeltje viel de partij echter weer snel terug naar het oude niveau. Linksback Bryan Van Hove produceerde nog een tweetal goede voorzetten, resp. Martijn Kaars en rechtsbuiten Niklo Dailly (staat op het punt om gehuurd te worden van KV Mechelen) wisten deze echter niet te verzilveren. Toch zou Helmond Sport nog aan een tweede treffer komen, David Mistrafović wist van buiten de zestien de Nuenens reservekeeper te passeren (88’ ;0-2).

Nuenen_Kaars.jpg

Spits Martijn Kaars wacht nog op zijn eerste treffer.

Opstelling Helmond Sport eerste helft (4-2-3-1 formatie):
Robin Mantel; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Aassim Farah, Gabriël Culhaci (27' Bryan Van Hove); Jarno Lion, Gaétan Bosiers; Arno Van Keilegom, Wassim Essanoussi, Jellert Van Landschoot; Jelle Goselink.

Opstelling Helmond Sport tweede helft (4-2-3-1 formatie):
Ahmed Azmi; Emir Terzi, Jayden Davelaar, Robin van der Meer, Bryan Van Hove; David Mistrafović, Elmo Lieftink; Niklo Dailly (82’ Stan Bouwens), Marcus Scholten, Jules Houttequiet; Martijn Kaars.

Op de bank en niet ingevallen: Mike Havekotte, Sander Vereijken, Tarik Essakkati en Julian Geerts.
Afwezig: Daniël Breedijk (geblesseerd).