06 oktober 2017
Helmond Sport 0-2 De Graafschap
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport blijft laatste na nederlaag tegen De Graafschap

Helmond Sport is er vanavond niet in geslaagd om de laatste plaats in de Jupiler League te verlaten, in het Lavans Stadion leverde de ontmoeting met De Graafschap geen punten op. Voor de rust kon het team van Roy Hendriksen de Superboeren prima bijbenen, maar na de hervatting kwam het niveauverschil zowel in het spelbeeld en in de score tot uitdrukking.
 

In de voor de rust levende wedstrijd viel de eerste kans al binnen twee minuten, Zeldenrust startte zijn actie vanaf de linkervleugel om deze af te ronden met een schot op het De Graafschap doel. Tien minuten later zorgde zijn voorzet ervoor dat Hiwat vanaf tien meter op doelman Bednarek kon vuren, maar de inzet van de rechtsbuiten was veel te zwak. Tussendoor had Van Gassel enerzijds zijn ploeg behoed voor een vroege achterstand door een fraaie redding, maar leidde anderzijds door een slordige trap recht in de voeten van spits Anthony van den Hurk (die slechts tien meter van hem afstond) ook bijna een tegentreffer in.

Later in de eerste helft zou Thomassen (vandaag weer in de spits, Naudts begon op de bank) er niet in slagen om vrij voor Bednarek de score te openen en liet de Belgische scheidsrechter Vermeiren (die zeker niet de indruk van een 'thuisfluiter' achterliet) na een penalty toe te kennen toen de benen van Robert van Koesveld van achteren werden 'weggemaaid' in het strafschopgebied. Een Helmondse voorsprong zou in deze fase niet verrassend zijn geweest, maar na de hervatting trokken de gasten het initiatief naar zich toe. Geholpen door onnodig balverlies van Robert van Koesveld werd de snelle rechtsbuiten Daryl van Mieghem (Bourdouxhe had als linksback een moeilijke taak om hem af te stoppen) gelanceerd, zijn inzet ging tussen Van Gassel en de (eerste) paal door in het net (55' ;0-1).

Helmond Sport kwam lange tijd alleen maar in de counter tot speldenprikken, Grad Damen was met een inzet vanaf zestien meter nog het dichtst bij de gelijkmaker. In de slotfase waarin Damen werd vervangen door een extra spits (Naudts), en ook invaller Markiet (had deze week nauwelijks getraind wegens griep) naar het front werd gestuurd, werd het veel drukker op de Achterhoekse speelhelft. Gevolg was echter dat nu het team van Henk de Jong in de tegenaanval alle ruimte kreeg. Invaller Serrarens liet vier minuten voor tijd de kans liggen om de wedstrijd te beslissen, Mark Diemers deed dat evenwel in de voorlaatste minuut (89' ;0-2).

Helmond Sport staat na acht wedstrijden onderaan met drie punten. De volgende wedstrijd is op maandag 16 oktober, uit tegen subtopper Jong AZ.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel; Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts, Robert van Koesveld (64' Gévero Markiet), Jason Bourdouxhe; Steven Edwards, Robert Braber, Grad Damen (77' Arne Naudts); Giovanni Hiwat (81' Charlton Vicento), Jordy Thomassen, Furghill Zeldenrust.
Op de bank en niet ingevallen: Maiky Fecunda, Joey Godee, Dylan de Braal, Bram Zwanen, Nick de Louw, Jamie Watt (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Geel/Rood: Geen.
Afwezig: Brandon Ormonde-Ottewill, Ron Janzen, Marijn van Heugten en Maikel Verkoelen (allen geblesseerd).