06 oktober 2020
Helmond Sport 1-5 SC Cambuur
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport na rust onderuit tegen SC Cambuur

Helmond Sport heeft in een leeg SolarUnie Stadion een zware nederlaag geleden tegen titelkandidaat Cambuur Leeuwarden. Na de rust liep het team dat vanavond vanwege de afwezigheid van zowel trainer Wil Boessen als assistent-trainer Frank van Kempen (beiden waren positief getest op het Coronavirus) onder leiding stond van technisch coördinator Louis Coolen en Maurice Verberne (stagiair als onderdeel van de cursus Coach Betaald Voetbal), in een tijdsbestek van nog geen twintig minuten tegen maar liefst vijf tegentreffers aan.

foto_Cambuur_Loukili.jpg

Het niet aanwezige thuispubliek kreeg nog wel een zeer acceptabele en attractieve eerste helft voorgeschoteld. Kansen waren er over en weer, maar beide ploegen hadden het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Karim Loukili en met name Jordy Thomassen wisten hun schot niet tussen de doelpalen te krijgen, bij de gasten verzuimden Michael Breij en Issa Kallon om HS-doelman Stijn van Gassel aan het werk te zetten.

Cambuur_Duijvestijn.jpg

Een kopbal van Robert Mühren was wel op doel gericht, maar deze werd door het lichaam van centrale verdediger Alec Van Hoorenbeeck onschadelijk gemaakt. Laatstgenoemde zou wat later Helmond Sport zelfs op voorsprong zetten. Bij een corner van Karim Loukili gaven de verdedigers van Cambuur hem zelfs meer ruimte dan dat het RIVM voorschrijft, de huurling van KV Mechelen kon vervolgens probleemloos met de voet vanaf vijf meter de bal in het doel van keeper Sonny Stevens schuiven (43’ ;1-0).

Cambuur_juich.jpg

Mocht de betiteling “een wedstrijd met twee gezichten” ooit van toepassing zijn geweest, dan was het nu. Helmond Sport kwam na de hervatting niet alleen nauwelijks meer van eigen helft af, het slaagde er ook niet meer in om de Friezen af te stoppen. De gelijkmaker kwam kinderlijk eenvoudig tot stand, centrale verdediger Calvin Mac Intosh dribbelde over de as het middenveld in, speelde (hard) Mitchel Paulissen in, die op zijn beurt Jamie Jacobs een niet te missen kans bood (57’ ;1-1).

Cambuur_Reith.jpg

Amper twee minuten later bracht dezelfde invaller de gasten op voorsprong, nu kreeg hij van Robert Mühren de treffer op een presenteerblaadje aangeboden (59’ ;1-2).
Acht minuten later werd Stijn van Gassel wederom gepasseerd, nadat rechtsback Boyd Reith en rechtsbuiten Arno van Keilegom er samen niet in slaagden om linksbuiten Issa Kallon af te stoppen (67’ ;1-3). Bij de vierde Friese treffer was het centrale verdediger Alec Van Hoorenbeeck die verzuimde om adequaat in te grijpen, spits Robert Mühren profiteerde. Het slappe verdedigen kostte Helmond Sport vijf minuten later wederom een tegengoal, nu was het Gaétan Bosiers die zich heel gemakkelijk liet wegzetten door Mitchel Paulissen (75’ ;1-5). Het zou niet de laatste Friese kans van de wedstrijd zijn, maar gelukkig wel de laatste treffer.

Cambuur_wissel.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Orhan Džepar, Dean van der Sluijs ; Lance Duijvestijn (67’ Jelle Goselink), Jeff Stans, Gaétan Bosiers ; Arno Van Keilegom (67’ Sander Vereijken), Jordy Thomassen, Karim Loukili (83’ Maxime De Bie).
Geel: Reith (35’) en Vereijken (70’), beiden voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen: Juul Respen, Kay van de Vorst, Dani Theunissen en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Guus Joppen, Berk Cetin en Rowen Koot (keeper).