07 februari 2020
Helmond Sport 1-4 Excelsior Rotterdam
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport na de rust onderuit tegen Excelsior

Helmond Sport heeft geen punten overgehouden aan het treffen met Excelsior Rotterdam. Het team van Wil Boessen had tot twintig minuten voor tijd nog uitzicht op een resultaat, om vervolgens in drie minuten tijd tegen een stevige nederlaag aan te lopen.

Exc_Vereijken2.JPG
 

Personele problemen dwongen trainer Boessen om zijn basis flink te veranderen. Het centrale verdedigingsduo Verkennis en De Regt van vorige week in en tegen Volendam was wegens ziekte niet beschikbaar. Aangezien ook Nick de Louw ontbrak (geblesseerd) viel de keuze nu op de linksbenige Orhan Džepar, dit in combinatie met de rechtsbenige Daan Klomp. Deze gelegenheidsachterhoede moest al heel snel een tegentreffer incasseren, linksbuiten Joël Zwarts gaf de bij de tweede paal staande Thomas Verhaar een niet te missen kans (3’ ;0-1).

Exc_Dzepar.jpg

Het eerste Helmondse gevaar werd ook ingeleid door de linksbuiten, de kopbal van Jordy Thomassen op deze voorzet van Diego Snepvangers miste echter richting. Afgezien van een schot van Tibeau Swinnen na een kort genomen vrije schop, wist Helmond Sport voor de rust niet meer gevaarlijk te worden. De gasten hadden een paar goede kansen om de voorsprong te vergroten, maar dit werd verijdeld door een uitstekend keepende Stijn van Gassel.

Na de hervatting ging Helmond Sport verder van het eigen doel af spelen. Het eerste Helmondse doelgevaar was een kopie van voor de rust, een voorzet van Diego Snepvangers gevolgd door een kopbal van Jordy Thomassen. Thomassen kreeg een paar minuten later in het centrum van de aanval gezelschap van invaller Givan Werkhoven. Laatstgenoemde was in het veld gebracht voor verdedigende middenvelder Kay van de Vorst. In deze aanvallende formatie kreeg Helmond Sport een kans op de gelijkmaker, de kopbal van Bodi Brusselers (vorige week geschorst als gevolg van zijn rode kaart tegen FC Den Bosch) op een voorzet van Joeri Poelmans ging net over het doel van Excelsior doelman Maarten de Fockert.

Exc_Vorst.jpg

In plaats van op gelijke hoogte te komen, moest Helmond Sport toezien hoe de gasten in een paar minuten tijd de wedstrijd volledig beslisten. Nadat Luigi Bruins zijn directe tegenstander Guus Joppen te snel af was, kon Elías Már Ómarsson van dichtbij eenvoudig scoren (70’ ;0-2). Twee minuten later stond deze IJslandse spits wederom vrij voor Stijn van Gassel, om vervolgens zijn zevende treffer van dit seizoen aan te tekenen (72’ ;0-3). Een minuutje later kreeg hij ook nog een assist op zijn naam toen hij Rai Vloet in staat stelde om de ver uitgelopen Stijn van Gassel te passeren (73’ ;0-4).
De spreekwoordelijke eer werd gered door Givan Werkhoven die zijn inzet van dichtbij via Maarten de Fockert in het doel zag belanden (80’ ;1-4). Helmond Sport blijft na deze nederlaag op de laatste plaats staan van de Keuken Kampioen Divisie, volgende week wacht de uitwedstrijd bij de nummer negen van de ranglijst NEC.

Exc_Vereijken.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Daan Klomp, Orhan Džepar, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Bodi Brusselers, Kay van de Vorst (58' Givan Werkhoven); Sander Vereijken, Jordy Thomassen, Diego Snepvangers.
Geel: Joppen (23' ; protesteren) en Van de Vorst (46').
Op de bank en niet ingevallen: Juul Respen, Jeff Stans, Robert Mutzers, Bram Zwanen, Jeffrey Neral en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Ferry de Regt, Jeroen Verkennis (beiden ziek), Dean Koolhof, Nick de Louw en Senne Vits (allen geblesseerd).

Exc_Afloop.JPG