07 februari 2022
Jong FC Utrecht 3-2 Helmond Sport
Sportcomplex Zoudenbalch

Helmond Sport in slotfase onderuit tegen Jong FC Utrecht

Helmond Sport heeft vanavond op Sportpark Zoudenbalch met 3-2 verloren van Jong Utrecht. De formatie van Wil Boessen wist tot tweemaal toe een achterstand goed te maken, maar liep in de slotfase tegen een onnodige nederlaag aan.

Utrecht_Bastiaans.jpg

Aaron Bastiaans stond vanavond in de basis als linksbuiten.

Omdat 'vaste-waarde' Boyd Reith met een blessure ontbrak, en ook zijn ‘stand-in’ op de rechtsbackpositie Ilias Breugelmans niet beschikbaar is, nam Sander Vereijken op die positie plaats. Verder werden Jarno Lion en Arno Van Keilegom (beiden vrij recentelijk terug van langdurige afwezigheid) op de bank gelaten aangezien zij slechts drie dagen geleden tegen Jong PSV hadden aangetreden. Basisplaatsen waren er zodoende voor resp. Thomas Beekman en Aaron Bastiaans.

Utrecht_Vereijken3.jpgDe hier springende Sander Vereijken was de verrassende rechtsback.

In de openingsfase had de thuisclub duidelijk het beste van het spel. Helmond Sport was zelf nog niet gevaarlijk geweest toen het op achterstand kwam. Doelman Mike Havekotte kon een kopbal van Remco Balk (samen met Tommy St. Jago, Mohamed Mallahi en Moussa Sylla vormde hij de stevige inbreng vanuit de eerste selectie van FC Utrecht) nog pareren, maar was kansloos op de rebound van Mees Rjks (21’ ;1-0).

Utrecht_Beekman.jpg

Thomas Beekman is blij met zijn eerste treffer voor Helmond Sport.

Het was de eerste goal voor de Utrechtenaren nadat vijf wedstrijden op rij droog te hebben gestaan. Lang kon het team van Rick Kruys (vervanger van de afwezige hoofdtrainer Darije Kalezic) niet genieten van deze voorsprong. Een voorzet van links van Dean van der Sluijs werd door de inlopende Thomas Beekman fraai voorbij doelman Thijmen Nijhuis (teruggekeerd van een verhuurperiode bij MVV Maastricht waar hij zijn basisplaats was kwijtgeraakt) binnen gekopt (26’ ;1-1).

Utrecht_vdSluijs.jpgDean van der Sluijs gaf de fraaie assist bij de gelijkmaker.

Omdat spits Remco Balk een opgelegde kopkans onbenut liet, kwam er in deze stand voor de rust geen verandering meer. Dat zou na de hervatting snel veranderen, nadat Thomas Beekman zich had laten uitspelen aan de rand van het strafschopgebied kon de Estse invaller Rocco Shein met een harde schuiver doelman Havekotte passeren (50’ ;2-1).

Utrecht_Goselink2.jpg

Met wat omzettingen 25 minuten voor tijd ging Helmond Sport jacht maken op de gelijkmaker. Arno Van Keilegom werd de nieuwe rechtsbuiten, Amoros Nshimirimana de nieuwe spits, Jelle Goselink ging in zijn rug spelen. Op deze voor hem ongebruikelijke positie zorgde Goselink echter wel voor de gelijkmaker, uit de draai ging zijn schot via de binnenkant van de paal het doel in (72’ ;2-2).

Utrecht_Seys2.jpg

Een puntendeling had de verhoudingen op het veld prima weergegeven, maar een overtreding van doelman Havekotte op de doorgebroken Remco Balk zorgde voor een bitter einde. Balk was er meer dan waarschijnlijk niet in geslaagd om de bal nog in het doel te plaatsen vanuit zijn zeer scherpe hoek, nu mocht invaller Ayman Sellouf het vanaf elf meter recht voor het doel proberen. Doelman Havekotte had geen kans op de onberispelijk ingeschoten strafschop (87’ ;3-2).

Utrecht_3-2.jpgDoelman Havekotte ziet de bal in de andere hoek belanden.

Doelman Mike Havekotte was in de blessuretijd ook een paar keer in het andere strafschopgebied te vinden, Helmond Sport viel letterlijk met alles en iedereen aan. Kansjes waren er nog voor de ingevallen Lion, Goselink en nogmaals Lion maar in de stand kwam geen verandering meer.

Utrecht_Amoros.jpg

Amoros Nshimirimana (rugnr.25) ziet dat de bal de doellijn niet gaat passeren.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Sander Vereijken, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs; Thomas Beekman (66’ Amoros Nshimirimana), Lucas Defise (80’ Jarno Lion), Jellert Van Landschoot; Dylan Seys (66’ Arno Van Keilegom), Jelle Goselink, Aaron Bastiaans.
Op de bank: Gaétan Bosiers, Bryan van Hove, Jessy Hendrikx, Paul Fosu-Mensah, Kevin Bukusu, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Boyd Reith, Ilias Breugelmans, Keyennu Lont en Jules Houttequiet.