07 april 2017
Fortuna Sittard 4-1 Helmond Sport
Fortuna Sittard Stadion

Ruime nederlaag Helmond Sport bij Fortuna Sittard

Helmond Sport heeft vanavond in Sittard met 4-1 verloren van Fortuna. Het team van trainer Roy Hendriksen maakte een machteloze indruk, al net na rust was alle hoop op een positief resultaat vervlogen.
 

In vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht was er een mutatie in de basis, de linksback positie van de geblesseerde Janzen werd overgenomen door Justiana. De tactiek was (althans bij aanvang) ook hetzelfde, oftewel met vijf spelers in de achterste linie. Maar in tegenstelling tot vorige week zorgde dat niet voor een solide verdediging, integendeel. Al snel kwamen de gastheren op voorsprong, doelman Van Gassel slaagde er niet in om een hoge bal uit de lucht te plukken, Djibril Dianessy profiteerde van deze fout (9' ;1-0).

Trainer Hendriksen kwam al vlug tot de conclusie dat er ingegrepen moest worden, met het inbrengen van Hiwat werd de formatie omgezet naar 4-3-3. Jammer genoeg was de achterstand toen al verdubbeld, uit een vrije trap mocht Dianessy ongehinderd inkoppen, in de rebound op de prima redding van Stijn van Gassel kon spits Finn Stokkers evenzo ongehinderd inkoppen (25' ;2-0). Na de omzetting kwam er meer evenwicht op de erbarmelijke grasmat, HS kwam via de hard werkende Thomassen zelfs tot de eerste doelkans van de wedstrijd.

Maar net na de hervatting viel de beslissing al, rechtsback Christopher Braun mocht zonder noemenswaardige hinder naar de zestien meter oprukken, om vanaf daar Van Gassel te passeren (47' ;3-0). De rest van de tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden, ware het niet dat beide teams nog scoorden in de slotfase. Hiwat rondde beheerst af vrij voor keeper Miguel Santos (84' ;3-1), drie minuten later kwamen de eindcijfers tot stand via Galatasaray huurling Emrah Bassan (87' ;4-1) al ging daar wel een niet bestrafte overtreding op Robert Braber (verrassend terug van zijn blessure) aan vooraf.

Helmond Sport daalt na deze nederlaag naar de veertiende plaats. In het paasweekend staan er twee thuiswedstrijden op het programma, vrijdagavond tegen NAC, maandag tegen Den Bosch.

Opstelling Helmond Sport (1-5-3-2 formatie):
Stijn van Gassel - Jeroen Verkennis, Yaël Eisden (26' Giovanni Hiwat), Stephen Warmolts, Robert van Koesveld, Gillian Justiana - Steven Edwards (49' Robert Braber), Sam Strijbosch (71' Teije ten Den), Jason Bourdouxhe - Jordy Thomassen, Furhgill Zeldenrust.
Geel: Edwards (40' neerhalen tegenstander) en Thomassen (89'';protesteren).
Op de bank en niet ingevallen: Max de Boom, Nick de Louw, Maiky Fecunda, Wietse van Lankveld, Stefan Tielemans en Joris van Gerwen (keepers).       
Afwezig: Kaya, Janzen, Verkoelen en Vicento (allen geblesseerd).